23/6/2021
Des de l'Ajuntament d'Abrera es donen recomanacions per a un consum saludable de les coques de Sant Joan i evitar toxiinfeccions alimentàries
Durant la celebració de la nit de Sant Joan s’elaboren i es consumeixen milers de coques. Aquests productes típics, especialment els farcits, poden causar toxiinfeccions alimentàries si no es respecten les condicions d’higiene necessàries en l’elaboració i conservació. Des de l’Ajuntament d’Abrera traslladen una sèrie de consells per a un consum òptim d'aquest producte.
Els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes patògens, si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l'època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d'aquests productes.
Per prevenir possibles toxiinfeccions alimentàries i gaudir de les coques amb seguretat seguiu les recomanacions següents:
Recomanacions per celebrar la nit de Sant Joan amb especial precaució per la Covid-19
Des del Departament de Protecció Civil de l'Ajuntament d'Abrera també es donen una sèrie de recomanacions per celebrar la nit de Sant Joan amb molta precaució, tant per evitar possibles contagis de la Covid-19 com per evitar els accidents fent un mal ús del material pirotècnic:
Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!