Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Mostra a l'Ajuntament d'Abrera per commemorar el 9 de juny Dia Internacional dels Arxius 01
 • Mostra a l'Ajuntament d'Abrera per commemorar el 9 de juny Dia Internacional dels Arxius 02
 • Mostra a l'Ajuntament d'Abrera per commemorar el 9 de juny Dia Internacional dels Arxius 03

PATRIMONI I MEMÒRIA HISTÒRICA

9/6/2021

L'Arxiu Històric d'Abrera celebra avui dimecres 9 de juny el Dia Internacional dels Arxius amb una mostra al vestíbul de l’Ajuntament

El Dia Internacional dels Arxius se celebra arreu del món coincidint amb la fundació del Consell Internacional dels Arxius de la UNESCO, el 9 de juny de 1948. És per aquest motiu que des de l’Arxiu Històric Municipal d’Abrera s'ha preparat una petita mostra de dos documents històrics, que són essencials per a la conservació de la memòria històrica i jurídica del municipi: l'Acta d’atermenament del terme municipal d’Abrera del 1852 i el Llibre d’actes de l’Ajuntament d’Abrera del 1877.

A continuació us detallem quins dos documents trobareu exposats al vestíbul de  l'Ajuntament d'Abrera des d’avui dimecres 9 de juny fins al dilluns 14 de juny inclós, en horari de dilluns a divendres de 9:00 h a 14:00 h:

 • Acta d’atermenament del terme municipal d’Abrera del 1852.

L’acta d’atermenament és el document legal que, de manera descriptiva, detalla la forma i la localització de les fites de terme entre municipis veïns. Aquest document és signat per les comissions municipals respectives.

 

 • Llibre d’actes de l’Ajuntament d’Abrera del 1877.

La finalitat del llibre d’actes del Ple de la Corporació local és recollir la transcripció, realitzada pel secretari de la Corporació local, dels esdeveniments que es desenvolupen al Ple de la Corporació. Hi figura l’hora en què comença la sessió i la relació d’assistents, s’indica quines persones hi han intervingut i els temes tractats, els vots emesos i els acords adoptats. L’acta de cada sessió és llegida i aprovada a la següent sessió del Ple. Entre els seus principals comesos el Ple controla i fiscalitza els òrgans de govern municipals, aprova les ordenances, reglaments i altres disposicions de caràcter general, així com el pressupost de l’Ajuntament.

 

Apropar la història a la ciutania

La regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, ha explicat que el principal objectiu de celebrar el Dia Internacional dels Arxius és "apropar el nostre Arxiu Històric Municipal als abrerencs i abrerenques". Per això, en aquesta ocasió, "hem creat una petita mostra d’alguns dels nostres documents més rellevants que espero que agradi i que incentivi a la nostra ciutadania a saber més sobre la nostra història, i que sigui el començament d'un projecte de difusió per mostrar i explicar els nostres fons documentals".

Galofré ha destacat que "seguim treballant en aquesta línia perquè creiem que els arxius constitueixen la base dels drets i de la identitat de la població, i la gestió documental ens permet tenir un govern més desenvolupat i ens permet conservar i preservar el nostre patrimoni a llarg termini".

 

El patrimoni documental al servei de la ciutadania

El patrimoni documental abrerenc es troba al servei de la ciutadania a través de l'Arxiu Històric Municipal que ofereix els següents serveis:

 • Conservació, divulguació i preservació del patrimoni documental d’Abrera de mitjans del segle XIX fins l’actualitat.
 • Assessorament, planificació i millora de la gestió documental de l’Ajuntament i tota la població ens pot sol·licitar consultes documentals.
 • Orientació en la recerca i donem suport a iniciatives d’investigació així com als centres educatius.

 

Contacteu amb l'Arxiu

L'horari d’atenció a l'Arxiu Històric Municipal és de dilluns a divendres de 10.00 h a 12.00 h. Podeu demanar cita prèvia a través del telèfon de l’Ajuntament T. 93 770 03 25 o a través del nostre nostre correu electrònic arxiu@abrera.cat

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00