Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Iniciem el cicle de xerrades 'Maternem a Abrera', per a famílies amb nadons de 0-2 anys, amb molt bona acollida i participació
 • Iniciem el cicle de xerrades 'Maternem a Abrera', per a famílies amb nadons de 0-2 anys, amb molt bona acollida i participació
 • Cicle de xerrades 'Maternem a Abrera' per a famílies amb nadons de 0-2 anys

IGUALTAT/FEMINISMES

28/5/2021

Des de l'Ajuntament d'Abrera avui divendres 28 de maig es commemora el Dia Mundial d’Acció per la Salut de les Dones

Avui divendres 28 de maig es commemora el Dia Mundial d’Acció per la Salut de les Dones i des de l'Ajuntament d'Abrera es té especial cura per tot el que integra el benestar físic, emocional i social de les nenes i les dones al llarg de tota la seva vida. Avui divendres 28 de maig es recorda aquesta data. Des que el 1987 les integrants de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius van acordar declarar el 28 de maig com a Dia Mundial d’Acció per la Salut de les Dones, aquest dia es commemora amb el propòsit de reafirmar el dret a la salut com un dret humà al qual les dones han de poder accedir sense restriccions o exclusions de cap tipus, reivindicant que es garanteixi la prevenció, més precisió en el diagnòstic i el dret de les dones a ser ateses i tractades de manera eficient.

 

Maternar a Abrera! 

No és casualitat que aquest mes, hagi estat l’escollit per inaugurar el cicle de xerrades “Maternar a Abrera”, projecte que dona continuitat al realitzat en temps de pandemia sota el nom “Maternar en temps de confinament”, en que un total de 155 dones, embarassades i durant el postpart, van poder participar de la comunitat virtual i les propostes ofertes per acompañar-les en el seus processos vitals en temps d’Estat d’alarma. La primera xerrada inaugural va ser l’espai que sota el títol “Mare i dona és el que soc”, guiat i acompanyat per la doula i experta en lactància materna Marina Rinaldi,  va aportar una mirada apoderadora dels processos vitals de les dones i de la criança i les cures posades al centre. La xerrada va tenir lloc el dimarts, 4 de maig a la Casa de Cultura amb molt bona acollida i participació. Més informació sobre el cicle Maternar a Abrera fent clic aquí.

Partint de la definició que proposa l' Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre salut com “el complet benestar físic, mental i social, i no solament l’absència de malaltia” des d’aquest espai es promocionava així també el benestar de les dones en totes les dimensions. Posant especial èmfasi en el coneixement dels propis processos fisiològics i psicològics de cada etapa, del cos i de la ment en conjunt, des de la informació i també convidant a la indagació per l’autoconeixement, explorant de forma conscient cada aspecte, perseguint que la dona adopti un paper actiu i apoderat davant les decisions que en relació amb la pròpia salut i a la dels seus nadons tenen a veure.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 

 

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00