Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Restaurem el pou de glaç d’en Margarit al torrent Gran d’Abrera
 • Restaurem el pou de glaç d’en Margarit al torrent Gran d’Abrera
 • Restaurem el pou de glaç d’en Margarit al torrent Gran d’Abrera

  + 1

 • Restaurem el pou de glaç d’en Margarit al torrent Gran d’Abrera

PATRIMONI I MEMÒRIA HISTÒRICA

18/5/2021

L'Ajuntament d'Abrera duu a terme tasques de restauració del pou de glaç d’en Margarit al Torrent Gran per assegurar la seva preservació

Durant els mesos d’abril i maig de 2021, des del Servei de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica de l’Ajuntament d’Abrera s'estan duent a terme tasques de restauració del pou de glaç d’en Margarit (Torrent Gran) per tal d’assegurar-ne la preservació. L’estat de degradació del seu exterior, així com la seva condició de bé patrimonial exposat a les inclemències meteorològiques, feia necessària una actuació de caràcter urgent per garantir-ne la integritat.

El projecte de restauració del pou de glaç, executat per Dos Punts Documentació i Cultura sl., ha previst les tasques amb tècniques de construcció tradicionals efectuades per mestres en la construcció de pedra seca i experts professionals en restauració d’elements d’aquesta tipologia. La intervenció ha permès restaurar i/o reconstruir les parets que envolten el pou amb la tècnica de pedra en sec i/o amb consolidant de calç.
Les tasques han possibilitat arranjar els paraments exteriors la coberta i els dos marges que hi conflueixen, impedint l’arrelament de vegetació entre les pedres, la pèrdua de pedres de les parets i la filtració d’aigua pel sostre. La voluntat, a banda de garantir la seva preservació, és també la de rescatar físicament i visual de l’oblit una construcció per emmagatzemar gel, que s’havia utilitzat secularment des del segle XVIII fins al segle XIX per abastir de gel el mercat local.

 

Senyalització històrica

Les imminents tasques al monument preveuen també fer-ne una senyalització històrica integrada a la xarxa de plafons que hi ha arreu del municipi, així com programar un acte cultural públic de divulgació de la història del lloc. Des de la regidoria de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica es proposarà al Ple Municipal de maig de 2021 que el pou de glaç d’en Margarit sigui declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), tal com es va fer amb el conjunt monumental i històric de Sant Hilari i amb les trinxeres republicanes de la Guerra Civil en el Ple de novembre de 2020.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00