Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • La biblioteca Josep Roca i Bros engega el projecte "Hi havia una vegada" amb l'alumnat de P5 de les escoles abrerenques
 • La biblioteca Josep Roca i Bros engega el projecte "Hi havia una vegada" amb l'alumnat de P5 de les escoles abrerenques
 • La biblioteca Josep Roca i Bros engega el projecte "Hi havia una vegada" amb l'alumnat de P5 de les escoles abrerenques

  + 2

 • La biblioteca Josep Roca i Bros engega el projecte "Hi havia una vegada" amb l'alumnat de P5 de les escoles abrerenques
 • La biblioteca Josep Roca i Bros engega el projecte "Hi havia una vegada" amb l'alumnat de P5 de les escoles abrerenques

PATRIMONI / EDUCACIÓ

13/5/2021

La biblioteca Josep Roca i Bros torna a impulsar el projecte "Hi havia una vegada" amb l'alumnat de P5 de les escoles abrerenques

l projecte “Hi havia una vegada” està destinat a nens i nenes de P5 de les escoles abrerenques i consisteix a explicar un conte dins del pati de les escoles del municipi. El conte és "La pallassa Priska" que es treballa a partir de l'element motivador que des de la Biblioteca Josep Roca i Bros es treballa prèviament a les aules explicant que a la sala infantil estan apareixent unes boles de color vermell, que són nassos de pallasso, amb el nom de les classes i ells/es han de descobrir de quin objecte es tracta i de quin conte de la biblioteca poden sortir. 

 

Els nens i nenes es queden amb la il·lusió i la curiositat amb l'objectiu que des de l'aula es fomenti la màgia per resoldre el misteri el dia que s'explica el conte. El dia del conte, personal de la nostra biblioteca es presenta als nens i nenes i se'ls hi pregunta si han resolt de què es tracta l'objecte que va apareixent i si saben del llibre que ha sortit. Se'ls incita a cridar a la Marieta, que s'ha llegit tots els contes de la sala infantil i ella segurament té la resposta. Tots criden a la Marieta i comença l'història explicant que segurament surt del conte de la "Pallassa Priska" i es procedeix al relat. 
 
L'objectiu principal d'aquest projecte és treballar la imaginació, la màgia i la importància dels contes i del valor de les seves històries. Enguany, que és la 16a edició, s'han dut a terme 3 sessions: es va començar amb l'Escola Francesc Platón, el dilluns 3 de maig, posant els 2 grups de P5 separats al pati. El dimecres 5 de maig, a l'Escola Josefina Ibáñez amb un grup de P5 i es va convidar als nens i nenes de 1r, ja que el curs passat a causa del tancament per la pandèmia de la Covid-19, no van poder gaudir d'aquest projecte; i, per últim, el proper dilluns 17 de maig, es farà a l'Escola Ernest Lluch. 
 
La regidora d'Educació a l'Ajuntament d'Abrera, Giulia Mirto, ha explicat que "des de l’Ajuntament seguim treballant conjuntament amb els centres educatius per tal d’apropar els diferents serveis que oferim a l’alumnat abrerenc. En aquesta ocasió, hem apropat la nostra Biblioteca Josep Roca i Bros a les escoles per tal que els nens i nenes a través del joc i d’activitats amb caràcter lúdic i educatiu coneguin la biblioteca i la integrin com lloc de referència i de suport al llarg de la seva vida escolar i adulta més endavant. Agraïm la coordinació amb els centres educatius i seguirem treballant conjuntament per seguir millorant la qualitat educativa dels i de les nostres escolars”.  
 
Per la seva part, la regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, ha destacat que "des del consistori abrerenc estem molt contents de poder realitzar aquest projecte un any més. És possible compartir la gestió de projectes comuns, ens beneficia mútuament, tan als centres educatius com a la biblioteca municipal, i ens permet ajudar als nostres nens i nenes a familiaritzar-se amb l’ús de la biblioteca i a apropar-se a la lectura. Seguim treballant en aquesta línia i agraeixo molt la col·laboració del professorat amb la nostra biblioteca”.
 

"Escolta la biblioteca!", l'espai de col·laboració amb Ràdio Abrera

Des de la Biblioteca Josep Roca i Bros volem apropar totes les nostres novetats, els nostres serveis i les activitats que organitzem al llarg de l'any a tothom! Per això posen en marxa un nou espai de col·laboració amb l'emissora municipal Ràdio Abrera. Sota el títol "Escolta la biblioteca!", dos cops al mes us oferirem un petit tastet de les novetats literàries, cinematogràfiques i musicals que vagin arribant al nostre fons documental. També en farem difusió d'aquelles iniciatives i projectes que engeguem des de la Biblioteca. Al darrer programa del passat dijous 6 de maig van parlar precisament de l'activitat "Hi havia una vegada...". El podeu tornar a escoltar al final d'aquesta pàgina i fent clic aquí.

 

Horari de la biblioteca

Recordem que la Biblioteca Josep Roca i Bros obre en el seu horari habitual d'hivern: les tardes de dilluns a divendres de 16 a 20.30 h i els matins de dimarts, dijous i dissabte de 10 a 13.30 h.

 

Tots els serveis es troben operatius, complint i adoptant la normativa de seguretat establerta. Així el servei de préstec és lliure, com també es pot accedir a la col·lecció amb rentat de mans previ. Tot el que es consulti i no sigui d'interès s'ha de deixar als diferents carros que hi ha repartits per la biblioteca per passar la quarantena. El retorn de material s’ha de realitzar a la bústia de devolució per tal de poder emmagatzemar els llibres amb la màxima seguretat i passar una quarantena segura. També s’ofereix a la biblioteca el servei d’internet i impressions amb totes les garanties de seguretat i ja està oberta la sala d’estudis sempre que es compleixi amb les distàncies de seguretat i l'ús de mascareta.

 

Cal apuntar que hi ha diferents punts de desinfecció de mobiliari instal·lats a l’equipament municipal.

 

Per a qualsevol consulta podeu adreçar-vos directament a la biblioteca d'Abrera (c. de Federico García Lorca, 17) o a través dels següents canals:

 • Per correu electrònic: biblio@abrera.cat
 • Per telèfon: 93 770 08 81
 • Per les xarxes socials de la biblioteca 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00