Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Ajuts al pagament del lloguer

HABITATGE

28/4/2021

L'Ajuntament d'Abrera ofereix assessorament presencial sobre els ajuts pel pagament del lloguer fins el divendres 4 de juny

Per les veïnes i veïns d'Abrera que necessitin assessorament per demanar ajuts pel pagament del lloguer d'habitatges, a l'Ajuntament d'Abrera tindran lloc una sèrie d'entrevistes presencials amb cita prèvia, a càrrec d'un/a responsable del Consell Comarcal del Baix Llobregat, a partir d'avui dilluns 26 d'abril. Des de l'Ajuntament també es fa difusió de la convocatòria de subvencions de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) en relació amb el pagament del lloguer per a la població en general i per al col·lectiu de 65 anys o més. 

Totes les reunions es duran a terme en un període de 30 minuts i es faran en horari de 9 h a 14 h, els dilluns i els dimecres de 9 h a 14 h des del dilluns 26 d'abril i fins el divendres 4 de juny a la seu del departament de Territori de l'Ajuntament d'Abrera (c. Lluís Companys, 8 1er pis).

 • Per demanar cita prèvia, truqueu si us plau al T. 93 770 03 25.

Recordem que per qüestions relacionades amb Habitatge, des del Consell Comarcal s'ha habilitat l'adreça electrònica específica habitatge@elbaixllobregat.cat. D'altra banda, també s'ha habilitat específicament per qüestions d'habitatge el telèfon 93 557 24 24.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera es fa difusió fem difusió de la convocatòria de subvencions de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) en relació amb el pagament del lloguer per a la població en general i per al col·lectiu de 65 anys i més. L'objectiu d'aquests ajuts és facilitar a la nostra gent gran l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer.  

 

Convocatòria d'ajuts al pagament del llogueper a la població en general

Aquest dimarts  27 d'abril s'ha obert la convocatòria pels ajuts per al pagament del lloguer per a la població en general. Es tracta de subvencions per al pagament del lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social.  Podeu consultar les bases, publicades  al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), RESOLUCIÓ TES/985/2021, de 7 d'abril fent clic aquí

La subvenció pot ser del 20% de l’import de la renda de lloguer anual o bé del 40%, en funció de l’esforç que representi pagar-lo. Per determinar-ne la quantia, es tindrà en compte l'import del rebut de lloguer corresponent al mes anterior a la presentació de la sol·licitud. El límit per als habitatges de la demarcació de Barcelona és de 800 euros mensuals. 

 

El termini de presentació de sol·licitud s'allarga fins el divendres 4 de juny de 2021. 

 

Convocatòria d'ajuts al pagament del lloguer per a persones de 65 anys o més

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya també té oberta la convocatòria per a les subvencions per al pagament del lloguer per a persones de 65 anys o més. La mesura té com a finalitat facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer d’aquest col·lectiu.

El termini de presentació de sol·licitud s'allarga fins el divendres 30 d'abril de 2021. 

 

Els requisits bàsics per poder accedir en aquest ajut són els següents:

 • Tenir la residència legal a Catalunya, i 65 anys o més
 • Que la unitat de convivència tingui uns ingressos no superiors a 2,83  vegades l’IRSC
 • Ser titular d’un contracte de lloguer de l’habitatge que sigui el seu domicili habitual i permanent. Cal estar-hi empadronat
 • No pagar un lloguer mensual per l’habitatge superior a 800 euros (o bé 900 euros en el cas de les unitats de convivència on hi hagi algun membre amb discapacitat)
 • Tenir domiciliat el cobrament de la subvenció en una entitat financera.
 • Estar al corrent de pagament de les rendes en el moment de presentar la sol·licitud.
 • Pagar el lloguer de l’habitatge per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, o rebut emès per la persona administradora de la finca, com a mínim a partir del mes següent a la data de presentació de la sol·licitud.
 • No estar sotmès a cap dels supòsits de prohibició per ser beneficiari de subvencions de conformitat amb el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
 • Complir les obligacions tributàries davant l’Estat, la Generalitat i les obligacions amb la Seguretat Social (es comprovarà d’ofici abans de la proposta de la resolució).

 

Atenció personalitzada amb cita prèvia

Des de l'Ajuntament d'Abrera es continua prioritzant l'atenció telefònica a la ciutadania i els tràmits virtuals. Per aquest motiu tenim habilitada l'atenció presencial amb cita prèvia a Serveis Socials (c. Major,3) per les persones que contactin per primera vegada amb el servei i necessitin assessorament, informació o realitzar qualsevol tràmit. 

Amb la cita prèvia, s'ha millorat l'atenció personalitzada a la ciutadania amb totes les mesures higiènic-sanitàries preses per la prevenció i contenció de la Covid-19.

 • Cita prèvia a Serveis Socials: truqueu al telèfon 93 770 29 11  en el nostre horari habitual, de dilluns a divendres de 9 h a 14 h, i els dimarts i dimecres també de 16.30 h a 19 h
 • Podeu enviar un mail a serveissocials@abrera.cat

 

S'ha de continuar contribuint a mantenir la distància social i entre les persones, per aquest motiu, al servei d’acció social hem anul·lat l’espai de sala d’espera, només s’atén en les sales que permeten garantir la distància entre persones, amb mampara de protecció i disposen de ventilació natural. Sol·licitant cita prèvia entre tots i totes fem que el Servei d’acció social encara sigui més segur.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00