Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Abrera batega amb la Diada de Sant Jordi. Escola Francesc Platón Sartí
 • El divendres 23 d'abril els centres educatius d'Abrera celebraran la Diada de Sant Jordi amb moltíssimes propostes. Us les expliquem! Aula d'Adults
 • Diada de Sant Jordi 2021

  + 1

 • Diada de Sant Jordi

EDUCACIÓ/CULTURA

19/4/2021

La Diada de Sant Jordi torna enguany als centres educatius que han preparat tot un munt d'activitats per celebrar-la divendres 23 d'abril

La Diada de Sant Jordi torna aquest any als diferents centres educatius del nostre municipi, que han preparat tot un munt d'activitats per celebrar-la aquest divendres 23 d'abril, amb totes les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19. Jocs florals, obres de teatre, manualitats, llibres i roses en seran protagonistes. Us les detallem a continuació:

 

Escola Bressol Municipal Món Petit

A la nostra escola bressol municipal, els educadors i les educadores faran la representació del conte de la Llegenda de Sant Jordi al jardí de la nostra Escola Bressol Municipal, en dos torns diferenciats. Amb la col·laboració de l'AMPA, es posarà una petita paradeta al pati amb llibres i roses.

 

Llar d'Infants Quitxalla

Aquest Sant Jordi, els petits i petites de la Llar d'Infants Quitxalla d'Abrera també gaudiran d'una representació de la Llegenda de Sant Jordi.

 

Aula d'Adults

Coincidint amb la celebració de Sant Jordi, l'Aula d'Adults d'Abrera commemora aquest any 2021 el centenari de les escriptores Carmen Laforet, Emilia Pardo Bazán, Teresa Juvé, Felicia Fuster, l'encoratjament de l'heroïna Irena Sedler i la publicació de la novel.la de Miguel de Unamuno" La tía Tula".  

Les alumnes i la mestra de l'aula faran un tastet de les novel.les i poesies més rellevants d'aquestes autores. Enregistraran aquestes lectures, i posteriorment les podrem sentir al programa especial "Reviu la Diada de Sant Jordi a Ràdio Abrera" que s'emetrà el dissabte 24 d'abril a les 12.04h, i que podreu escoltar al 107.9 de l'FM, a www.radioabrera.cat i a l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils.

 

Escola Municipal de Música

A les 19 h del divendres 23 d'abril, la Sala Municipal (ps. de telefònica, s/n) acollirà presentacions literàries, entregues de premis i actuacions musicals a càrrec d'alumnat de l'Escola Municipal de Música d'Abrera. L'aforament serà limitat i des de l'Ajuntament d'Abrera garantim l'acompliment de totes les mesures higiènic-sanitàries necessàries per a gaudir d'aquesta proposta cultural amb totes les garanties de prevenció i contenció de la Covid-19.

 

Escola Francesc Platón i Sartí

L’Escola Francesc Platón i Sartí celebrarà el dia de Sant Jordi l’entrega de premis dels Jocs Florals, on els i les alumnes elaboren diferents produccions relacionades amb diferents tipologies textuals que tenen estipulades a treballar cada curs. Aquest any, degut a la situació sanitària que estem vivint, no ho faran tota l'escola de manera conjunta. Divendres 23 d'abril, a les 9.30h els guanyadors i guanyadores rebran els guardons al pati de l'escola.

 

Escola Ernest Lluch

Amb l'objectiu de fomentar el gust per la lectura i celebrar Sant Jordi, l'Escola Ernest Lluch ha programat diverses activitats el divendres 23 d'abril que us detallem a continuació:

 • Teatre virtual, per a totes les classes, creat pels alumnes de 4t de primària de l'escola amb la representació de l’obra “La llegenda de Sant Jordi”.
 • Recomanació de llibres i contes a les aules.
 • Certamen dels “Jocs Florals” a l’aula.
 • Visita  del drac, la princesa i Sant Jordi de l’AMPA, fent entrega de contes i llibres per la biblioteca d’aula.
 • Activitats creatives a l’aula en relació a Sant Jordi.

Al voltant de Sant Jordi, també és previst que els alumnes de primària visitin la biblioteca Josep  Roca i Bros, hi ha programada la visita dels autors Carles Sala i Teresa Blanch, i hi haurà contes virtuals per part de famílies i l'AMPA de l'escola.

 

Escola Josefina Ibañez

A l'Escola Josefina Ibañez les activitats per celebrar Sant Jordi començaran el dijous 22 d'abril amb la celebració d'un certamen literari. I el divendres 23 d'abril també han organitzat diverses iniciatives:

 • Representació de l'obra de teatre de Sant Jordi feta per l'alumnat de 4t de primària de l'escola.
 • Instal·lació d'una paradeta de llibres i roses dels alumnes i les alumnes de 6è de primària, i es permetrà l'entrada de les famílies al centre.
 • Durant tota la setmana realitzaran manualitats d'un punt llibre i un conte conjunt.

 

Institut Voltrera

L'Institut Voltrera d'Abrera té previst celebrar un certamen literari: els Jocs Florals de l’Institut Voltrera. En ell, els alumnes i les alumnes podran participar en qualsevol de les quatre llengües que s’imparteixen al centre: català, castellà, anglès i francès.

A diferència d’altres cursos, i a causa de les mesures de prevenció davant la Covid-19, enguany no s'ha programat cap cerimònia d'entrega de premis. Les bases del certamen es podran consultar a la pàgina web de l'institut abrerenc.

  

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00