12/4/2021
L'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, i les regidores i tècniques del Servei d’Educació i el Servei de Promoció Econòmica han rebut aquest matí a l'Ajuntament a l'alumnat de la classe 5è C de l'Escola Francesc Platón i Sartí, que participa en el projecte ‘Cultura emprenedora a l'escola’ (CuEmE). Aquest programa serveix per treballar l’autonomia, la iniciativa personal i l’emprenedoria a 5è de primària. Durant el curs escolar, l'escola i l'alumnat que hi participa creen i gestionen una cooperativa. La visita s'ha realitzat seguint totes les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19. Durant el mes d'abril rebrem a l'Ajuntament els diferents grups escolars abrerencs.
Lliurament del NIF de la cooperativa
L'alcalde i les regidores han lliurat a l'alumnat el NIF de la cooperativa a l'alumnat de 5è D de l'Escola Francesc Platón i Sartí, que ha visitat l'Ajuntament acompanyat pel seu tutor i la cap d'estudis del centre. Amb aquest NIF, els nens i nenes poden tirar endavant els seus projectes de cultura emprenedora. El passat dimarts 6 d'abril van rebre la visita de la classe de 5è C i divendres 9 d'abril de 5èB.
Entrevistes a Ràdio Abrera
Des de l'Ajuntament d'Abrera es fa difusió dels diferents projectes emprenedors als canals de comunicació municipals. En aquest sentit, a Ràdio Abrera durant aquest mes d'abril emetrem a l'espai "L'Entrevista del Dia" les entrevistes realitzades als nens i les nenes emprenedors/res que participen en el projecte. Les podreu sentir al 107.9 de la FM, a l'espai web radioabrera.cat i a l'aplicació per a dispositius mòbils Ràdio Abrera en les següents dates i horaris:
Visita dels "equips directius"
El dijous 28 de gener una representació dels “equips directius” de les quatre cooperatives que estan en marxa, van visitar l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament i van sol·licitar el NIF de la seva empresa. Amb aquesta iniciativa les nenes i nens de les escoles d'Abrera que hi participen podran adquirir competències que potenciaran la seva creativitat, el treball en equip, la comunicació i la imaginació, entre d'altres. Aquestes competències que desenvolupin els hi servirà per millorar els seus resultats educatius i adquirir l'experiència vivencial del procés de creació d'una cooperativa, des del disseny de la imatge fins a la venda del producte.
Les fases de creació d'una cooperativa
El procés per realitzar aquesta cooperativa passa per diverses fases:
Col·laboració de les famílies
Les famílies també hi poden participar en aquest procés creatiu de la cooperativa de diverses maneres:
Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!