Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Escolteu l'entrevista de Ràdio Abrera al nostre alcalde amb la valoració d'un any de gestió de la pandèmia de la COVID-19
 • Abrera confinada. Església Sant Pere
 • Abrera confinada. Plaça Rafael Casanova

  + 5

 • Abrera confinada. Carrer Rebato
 • Abrera confinada. CAM
 • Abrera confinada. Carrer Major
 • Abrera confinada. Autovia A2
 • Arxivem la Covid-19, arxivem el moment a Abrera!

ENTREVISTA

16/3/2021

"Optimisme i prudència": aquest és el missatge de l'alcalde d'Abrera quan es compleix 1 any de l'inici de pandèmia a causa de la Covid-19

Ja podeu escoltar a la nostra programació "A la carta" l'entrevista que avui dimarts 16 de març de 2021 hem realitzat a l'alcalde. d'Abrera Jesús Naharro, coincidint amb el primer aniversari de la primera declaració de l'Estat d'Alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19. Entre altres qüestions, ha fet un repàs de la gestió que s'ha fet des de l'Ajuntament d'aquesta crisi sanitària, ha valorat en quin punt ens trobem a Abrera dotze mesos després i ha parlat dels plans de reactivació que s'estan planificant des del consistori. També ha enviat un missatge d'agraïment a totes les veïnes i veïns d'Abrera.

Tot just s'acaba de complir un any de la declaració del primer Estat d'Alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19 i per aquest motiu, des del departament d'Informatius dels Serveis Informatiius d'aquesta casa hem fet un repàs de com s'han viscut aquests darrers 12 mesos, Podeu tornar a sentir i descarregar l'entrevista fent clic aquí o a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina. I a continuació us detallem les qüestions que s'han tractat:
 En aquests moments, un any després que tot comencés, segons Naharro "s'està produint un canvi en el nostre dia a dia, molt lentament, estem veient com les mesures cada cop són més lleugeres, però encara continuen afectant la nostra mobilitat, la possibilitat de reunir-nos amb la nostra família, quan anem als nostres centres de feina per treballar. Aquesta nova situació ha canviat els nostres hàbits, en el treball, en el carrer, a l'hora de trobar-nos amb familiars i amics. Hem de mirar-ho encara amb molta prudència, però també amb optimisme, hem de continuar complint les normatives que des de les autoritats sanitàries ens indiquen".
Un altre aspecte que s'ha tractat, ha estat el procés de vacunació que s'està desenvolupant de forma progressiva. Jesús Naharro ha destacat que en aquests moments a Abrera ja s'ha vacunat al "personal sanitari, als usuaris i usuàries de la residència de Gent Gran Canigó, a la Policia i serveis de seguretat municipals, al professorat escolar del nostre municipi i també l'inici de les persones dependents de grau 2 i grau 3 i les seves cuidadores s'està implantant un percentatge molt elevat la seva fase de vacunacions. Dins d'aquestes àrees i desitjant que vinguin el més aviat possible, tenim dissenyats uns locals per vacunar a la resta de la ciutadania. Els avisarem quan ens arribin les vacunes". 
En quant a la gestió municipal que s'ha dut a terme durant els darrers 12 mesos arran l'esclat de la pandèmia del coronavirus a Abrera, l'alcalde ha apuntat que "el principal tret que defineix com ha actuat tot el consistori, en conjunt per posar-se al capdavant per fer front a un element desconegut com era la Covid-19 ara fa un any, és la comunicació interna per prendre mesures, amb planificació i determinació per resoldre diàriament, sense descans i sense dies festius, us vau posar al servei de la ciutadania per estudiar bé les restriccions, amb planificació i determinació per poder continuar fent front a la crisi sanitària actual".
 
"Les emocions, el més difícil de gestionar"
Per l'alcalde abrerenc, Jesús Naharro, aquesta qüestió emocional ha estat la més complexa arran la pèrdua d'un familiar per la Covid-19, ja que "hem intentat donar un suport per tal que ningú es trobi sol o sola. Sempre és complexa aquesta gestió de les emocions, però amb la distància social que hem hagut d'implementar encara més, això ens feia patir molt i a mi personalment. És molt difícil de gestionar la pèrdua d'un ésser estimat i quan això s'hi ha produït ho hem intentat fer el millor possible".
En canvi, en aquest sentit Naharro explicava que la solidaritat de totes i tots els veïns i veïnes d'Abrera, ha estat la part més positiva de tota aquesta situació tan complicada que ens ha tocat viure en el darrer any: "i també la capacitat de la gent de reinventar-se, d'ajudar sense que ningú ho demani i ajudar en el sentit ampli de la paraula, quan algú no pot anar a fer la compra, quan no pot anar a la farmaciola per la seva medicació habitual i en aquesta situació Abrera ha fet un pas endavant, amb l'Abrera Solidària que va consolidar les sinergies de moltes veïnes i veïns d'Abrera que volien donar un cop de mà a la ciutadania en general, amb aquesta proximitat humanitzem aquesta crisi sanitària en el sentit que la solidaritat ha anat per davant de molts problemes que podíem tenir i això ha fet que els problemes fossin una miqueta menors del que realment eren".
 
Reactivació de l'activitat cultural del municipi
Recentment des de l'Ajuntament d'Abrera s'està treballant en el pla de reactivació cultural al municipi, per tal de poder tornar a gaudir dels espectacles culturals. En aquest sentit l'alcalde ha explicat que "volem posar a l'abast de la ciutadania tot un ventall cultural i de l'esport, amb una visió garantista respecte a les mesures sanitàries actuals, això no ho podem deixar de banda en cap cas, però amb un redisseny i readaptació dels espectacles i dels espais d'oci perquè la ciutadania d'Abrera gaudeixi del seu lleure i amb propostes ben planificades i segures".
Paral·lelament Naharro també ha manifestat la intenció del consistori abrerenc d'anar reactivant, amb seny i planificació, tots els àmbits del municipi "amb estret contacte amb les entitats, usuaris i usuàries del CAM per exemple, des de el vessant esportiva, educativa, pedagògica, de lleure i de patrimoni. Des de totes aquestes àrees estan activant-se, estan treballant des de fa setmanes, i volen concretar i dissenyar una oferta en tots els àmbits que es traduirà en la salut, en el que ens uneix, estar a prop de la gent. Ho estem preparant bé i de forma planificada i segura".
La setmana passada es va reunir la taula de reactivació socioeconòmica amb "una trobada on es van fer i resoldre inquietuds, també es van fer i resoldre propostes, i va molt alineada amb el que entenem per aquesta reactivació en tots els àmbits: econòmic, cultural, esportiu i de lleure... i dins d'aquestes propostes, la taula continuarà amb tota seguretat, responsabilitat i ben dotada econòmicament, d'un projecte que sabrà acompanyar en aquesta nova reescalada que haurem de fer com a societat abrerenca".
 
Missatge d'agraïment
Finalment l'alcalde ha volgut llançar un missatge adreçat als veïns i veïnes d'Abrera, després d'aquest any marcat per la pandèmia de la Covid-19, exposant que vol donar un missatge "de agradecimiento por todo el esfuerzo que se sigue haciendo para que el dia a dia, des de la seguridad y responsabilidad, siga teniendo cada vez más color, más sentimiento, más proximidad y emoción con respecto a nuestros vecinos, amigos, familiares, escolares... Agradecimiento por todo lo que se está haciendo, por lo que nos queda por hacer porque seguro que no vamos a desfallecer para implantar la inmunidad grupal en Abrera y poder afrontar los nuevos retos, los nuevos encuentros en nuestras calles y plazas, de la mejor forma posible. Abrera ha demostrado que es un grandísimo pueblo, que construye futuro y lo vamos a hacer entre todos y todas".

 

A Abrera, superarem aquest desafiament!

Entre totes i tots hem afrontat els nous reptes que ens ha anat plantejat la prevenció i contenció del coronavirus. L'atenció a les persones, les famílies, la sanitat, la seguretat ciutadana, la cura dels nostres espais públics i, en definitiva, de totes les veïnes i veïns d'Abrera han estat i són la nostra prioritat.
Al canal de Youtube de l'Ajuntament d'Abrera i a la part inferior d'aquesta pàgina podeu veure el vídeo que vam elaborar des del Departament de Comunicació amb les mesures preses des de l'Ajuntament per la prevenció i la contenció del coronavirus al nostre municipi.  

Els serveis essencials que s'ofereixen des de l’Ajuntament es van intensificar amb la declaració de l’Estat d’Alarma originat pel coronavirus SARS-COV-2 i amb l’obligatorietat del confinament de la ciutadania, sobretot, donant prioritat a totes aquelles persones que necessiten suport per cobrir les necessitats més bàsiques.

 • Veieu el vídeo A Abrera, superarem aquest desafiament! al nostre canal de Youtube (feu clic aquí).
 • Consulteu totes les mesures preses per l'Ajuntament per fer la Covid-19 a Abrera (feu clic aquí).

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00