Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Sessió telemàtica del Consell d'Alcaldes del Baix Llobregat celebrada el 10 de març de 2021

ECONOMIA

16/3/2021

El Consell Comarcal presenta el Pla d'Actuació 2021-2023 i el Pla de suport per un nou impuls econòmic i social al Baix Llobregat

 Els alcaldes i les alcaldesses del Baix Llobregat, entre ells l'alcalde d'Abrera Jesús Naharro, es van reunir el passat dimecres 10 de març en la sessió ordinària del Consell d’Alcaldes cebrada de manera telemàtica. El Pla d’Actuació Comarcal (PAC) del Baix Llobregat 2021-2023 és el resultat d’un ampli procés participatiu i reformulat amb les aportacions dels municipis que són els que donem sentit a la feina que es realitza des del Consell Comarcal.

La sessió, presidida per la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Martínez, s’ha iniciat amb la presentació del Pla d’Actuació Comarcal del Baix Llobregat 2021-2023 que té com a  principals valors prioritzar els drets de les persones, la lleialtat institucional i el diàleg en la presa de decisions, la cooperació amb els municipis, el compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i un model de territori sostenible, i la transparència i la voluntat de servei públic.

El PAC s’estructura en 4 eixos d’actuació:

 • Eix 1. La recuperació social, territori saludable i serveis a les persones.
 • Eix 2. Reactivació de les empreses i foment de l’ocupació de qualitat.
 • Eix 3. Pla comarcal feminista
 • Eix 4. Reforçar i facilitar l’accés als serveis públics.

 

Programa Comarcal de suport per un nou impuls econòmic i social

Seguidament, la presidenta ha informat sobre la proposta de Programa Comarcal de suport per un nou impuls econòmic i social, realitzat gràcies a la suspensió de les regles fiscals i a la possibilitat d’emprar els romanents per part dels ens locals, i que permet que, per primera vegada des del Consell Comarcal es puguin posar a disposició dels municipis aquests recursos per a la reactivació econòmica i social del territori.

L' alcalde, Jesús Naharro l'ha definit com un "pla d'actuació valent d'inversió directa en els municipis, amb l'objectiu que una comarca declarada feminista tingui subvencions i crèdits per poder desenvolupar polítiques feministes als mucipis, així com un lot per fer inversió públic amb ajuts directes"

Aquest projecte comarcal únic amb una dotació d’11 milions d’euros, dona resposta al moment excepcional que estem vivint. Es divideix en dos programes:

 • Un programa feminista, centrat especialment en el col·lectiu de dones en tant que són les que més pateixen les desigualtats i a les que més directament impacta la crisi, per al que es destinarà 1 milió d’euros.
 • Un programa d’inversions, que contempla, en especial, projectes relacionats amb la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental de les infraestructures i dels béns i equipaments públics, que promoguin la modernització tecnològica i l'eficiència en la utilització dels recursos de les estructures administratives i de gestió dels municipis, un espai públic inclusiu que contribueixi a la qualitat de vida i la salut de les persones, i al que s’adjudicarà 10 milions d’euros.

Naharro també ha destacat que, per dur a terme aquestes inversions s'hagi difernciat entre els municipis que pertanyen a l'Àrea Metropoliana de Barcelona i els que no, com és el cas d'Abrera: "Ens alegrem que s'hagi tingut una mirada diferenciadora i s'hagi trobat una forma d'equilibrar-ho, donant de més recursos els municipis que no pertanuem a l'Àrea Metropolitana, com és el cas d'Abrera, per poder invertir en els nostres veïns i veïnes". 

Des de les diferents alcaldies s'ha valorat molt positivament aquest programa comarcal i felicitem el Consell Comarcal per haver trobat la fórmula per poder ajudar a la ciutadania en aquests moments de crisi, i valorant la solidaritat entre municipis com a factor essencial en una comarca com és el Baix Llobregat.  En aquesta línia, l'alcalde abrerenc ha apuntat que des del Consell Comarcal del Baix Llobregat "s'afronten i es fan polítiques de proximitat com els Servei d'Assistència Domiciliària, el transport escolar o altres eines que fem servir els municipis més petits per millorar la vida de les nostres veïnes i els nostres veïns", i ha estat possible arribar al consense "des de la capacitat de treballar de manera conjunta totes les parts implicades".

 

Programa de beques de menjador escolar

El següent punt de l’ordre del dia ha estat la presentació del programa de beques de menjador escolar. El conseller d’Educació, Jordi Gil, ha informat de les beques concedides al curs 2020-2021.

També s'ha presentat la nova eina informàtica que facilitarà, de cara a la nova convocatòria, la gestió de sol·licituds d’ajuts individuals de menjador escolar de manera totalment telemàtica. Aquesta aplicació permetrà, a través de la implantació d’un sistema de signatura remota, que mitjançant qualsevol dispositiu mòbil, es pugui realitzar una sol·licitud de manera àgil i senzilla.

 

Problemàtica del subministrament elèctric a la comarca

A continuació el nostre alcalde, com a conseller de Política Territorial, ha informat sobre la problemàtica del subministrament elèctric a la comarca, posant de manifest que des del Consell Comarcal es van iniciar actuacions en aquest sentit al mes de juny de 2020.

Naharro ha informat que a dia d'avui s’ha aconseguit una inversió en la inspecció en baixa tensió, reunions amb la Direcció General d’Energia, un canal de comunicació directe amb la Direcció General d’Energia, i realitzar un seguiment del pla d’inversions.

 

Web de llenguatge no sexista

La presidenta, Eva M. Martínez, ha informat sobre el web de llenguatge no sexista elaborat pel Consell Comarcal, i l'ha posat a disposició de tots els ajuntaments i tota la ciutadania de la comarca, com a una eina útil i àgil que  promou i facilita la utilització del llenguatge igualitari.

 

Necessitat d'implantar la fàbrica de bateries elèctriques al Baix Llobregat

En la sessió ordinària del Consell d’Alcaldes també s’ha posat de manifest la necessitat d’aconseguir la fàbrica de bateries elèctriques com una inversió estratègica per a la comarca, un projecte econòmic fonamental per a la recuperació econòmica del territori, que podria crear més de 4.000 llocs de treball.

Des del Consell Comarcal asseguren que el Baix Llobregat es disposa de tots els elements necessaris, cal treballar des de la unitat, sindicats, patronals, ajuntaments i empreses per poder aconseguir aquest gran projecte.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00