Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • El blauet (Alcedo atthis) és una de les espècies d’ocells indicadores d’ecosistemes riberencs ben conservats, que es troba present a Abrera, durant bona part de l’any (fotografia: Xavier Larruy)

MEDI AMBIENT

16/2/2021

Abrera forma part de la Xarxa Natura 2000 de la UE com a Zona d’Especial Conservació per a les Aus (ZEPA) i Zona Especial de Conservació (ZEC)

Abrera integra la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea (UE) amb dues categories de protecció del medi natural del riu Llobregat: Zona d’Especial Conservació per a les Aus (ZEPA) i Zona Especial de Conservació (ZEC). A més, l’entorn riberenc forma part també del Pla Especial d’Interès Natural (PEIN) de la Generalitat de Catalunya.

 

L’objectiu de la Xarxa Natura 2000 és conservar gran part de la biodiversitat existent a Europa, de forma que la preservació del medi natural sigui compatible amb les activitats agrícoles i ramaderes tradicionals que es desenvolupen en cada regió. D’aquesta forma, els paisatges culturals mantinguts pels humans, durant centenars o milers d’anys, són una part important d’aquesta estratègia de conservació.

Un dels punts forts de la ZEPA-ZEC-PEIN a Abrera és la conservació de poblacions d’aus residents i migratòries. Així doncs, a Abrera hi podem trobar diverses espècies d’àguiles, falcons i ocells limícoles que es troben amenaçades en altres regions d’Europa o a Àfrica. A banda dels avantatges de mantenir uns ecosistemes saludables (amb aigua, aire i aliments de bona qualitat), la Xarxa Natura 2000 comporta també beneficis econòmics considerables per a les regions on s’ubica. Així doncs, segons dades de la Unió Europea, aquesta xarxa ha generat prop de 104.000 llocs de treball directes, en tasques de conservació i gestió del medi natural, i 70.000 més de forma indirecta.

Per a més informació sobre la Xarxa Natura 2000 a Catalunya, podeu consultar fent clic aquí.

 

El blauet (Alcedo atthis) és una de les espècies d’ocells indicadores d’ecosistemes riberencs ben conservats, que es troba present a Abrera, durant bona part de l’any (fotografia: Xavier Larruy).(Vegeu també: http://www.sioc.cat/fitxa.php?sp=ALCATT).

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00