Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • 14F ELECCIONS PARLAMENT - COL·LEGIS I MESES
 • ELECCIONS 14F. L'Ajuntament realitza un simulacre de votació per assajar els protocols de seguretat dels comicis
 • entrevista radio

  + 2

 • xarxes socials
 • APP Connecta't a Abrera

ELECCIONS 14F

14/2/2021

Constituïdes les 16 meses electorals d'Abrera repartides en sis col·legis que han obert amb normalitat a les 9h del matí

Aquest diumenge 14 de febrer de 2021 se celebren eleccions al Parlament de Catalunya, a les que estan cridats a les urnes un total de 9.262 abrerencs i abrerenques. Les 16 meses dels col·legis electorals s'han constituït a primera hora del matí amb normalitat i les seus han obert a les 9 hores.
Durant tota la jornada, a través dels canals de comunicació municipal, us informarem de tota l'actualitat referent al desenvolupament dels comicis a Abrera.

Les informacions més destacades es podran consultar al web municipal (www.abrera.cat i aplicació 'Connecta't a Abrera'), a Ràdio Abrera (107.9 Fm, www.radioabrera.cat i aplicació per a dipositius mòbis) i a les xarxes socials del Departament de Comunicació (a Twitter @Abrerainforma i a Instagram @abrerainfo).

 

Cens electoral, meses i col·legis

Aquest diumenge 14 de febrer de 2021 estan cridats a les urnes per participar a les eleccions al Parlament de Catalunya un total de 9.262 abrerencs i abrerenques. Hi ha un total de 16 meses electorals que, a causa del protocol establert per les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19, son les següents:

 • Pavelló Esportiu Municipal. 6 meses electorals
 • Gimnàs de l'Escola Francesc Platón i Sartí. 5 meses electorals
 • Casal Social del Rebato. 1 mesa electoral
 • Casal Social de Can Vilalba. 2 mesa electoral
 • Casal de Santa Maria Vilalba. 1 mesa electoral
 • Mòdul de Ca n'Amat. 1 mesa electoral

 

Portar el vot preparat des de casa

Abans d'anar a votar a una mesa electoral, és recomanable que consulteu l'adreça del col·legi electoral que us correspon, ja que atesa la situació motivada per la COVID-19, en molts casos s'han hagut d'adequar nous espais per ubicar els col·legis electorals.

 • Consulteu la targeta censal que heu rebut al vostre domicili.
 • Consulteu la mesa electoral on heu de votar fent clic aquí.
  Indiqueu la província, el municipi, el carrer (sense accents) i el número del domicili on es resideix i la inicial del primer cognom.
 • També podeu consultar l'afluència a les seus electorals fent clic aquí.

Es recomana dur el vot preparat de casa amb l’objectiu de minimitzar el temps d’estada dins el local electoral així com evitar tocar qualsevol tipus de material.

 

Franges horàries de votació recomanades

Cal consultar la franja horària de vot recomanada segons la vostra condició sanitària i evitar les hores de més afluència. La distribució dels votants per franges és la següent:

 • De 9 h a 12 h: els col·lectius de risc.
 • De 12 h a 19 h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
 • De 19 h a 20 h: els col·lectius de persones en quarantena, contagiats, contactes estrets i sospitosos. Aquestes persones hauran de dur un certificat de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 o document equivalent vigent amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot. Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d’alta seguretat.

Programació especial a Ràdio Abrera amb motiu del 14F

Diumenge 14 de febrer, la programació de Ràdio Abrera inclourà diversos espais dels Serveis Informatius dedicats específicament a les eleccions al Parlament de Catalunya i que us detallem a continuació:

 • Des de les 8h a les 20h, cada hora s'emetran els "Butlletins en Xarxa", en coordinació amb la Xarxa Audiovisual Local amb tota l'actualitat de la jornada electoral arreu de Catalunya, seguits d'edicions especials dels "Butlletins AbreraInfo", als que es repassarà l'actualitat de la jornada electoral a nivell local local i comarcal.Podeu tornar a sentir els butlletins fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.
 • A partir de les 21h, es connectarà amb el programa especial "Eleccions 2021" de la Xarxa Audiovisual Local, amb els resultats de l'escrutini de les eleccions al Parlament de Catalunya al minut i les reaccions en directe dels principals líders políticsamb desconnexions per oferir la darrera hora dels resultats electorals provisionals a Abrera.
 • Un cop conegut l'escrutini a Abreras'emetran en directe les valoracions dels resultats dels i les representats de les agrupacions locals de les formacions polítiques que concorren als comicis de diumenge. I aquestes valoracions es tornaran a emetre el dilluns 15 de febrer, al punt de les 14.04h (després dels Butlletins en Xarxa), en una edició especial de L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera.
 • També publicarem les notícies més destacades a la secció de "Notícies del 14F" d'aquesta pàgina.

Podeu sintonitzar Ràdio Abrera en directe a través del 107.9 de la FM, a internet a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. I també podreu recuperar els diferents espais dels Serveis Informatius de Ràdio Abrera a la programació "A la carta" a la web i a l'app.

 

Web municipal i aplicació 'Connecta't a Abrera'

Durant tota la jornada, en aquesta pàgina web trobareu tota la informació referent als aspectes més rellevants del desenvolupament de la jornada electoral a Abrera:

 • Dades significatives dels comicis en l'àmbit local
 • Informació sobre meses i col·legis electorals
 • Protocols de prevenció amb motiu de la Covid-19
 • Avenços de participació
 • Escrutini i resultats provisonals

Totes les informacions es podran visualitzar a la secció de notícies dedicades específicament a les eleccions del 14 de febrer fent clic aquí.

 

I podreu rebre notificacions directament al vostre dispositiu mòbil i consultar totes les informacions descarregant-vos l'aplicació "Connecta't a Abrera" per a sistemes operatius Android i IOS.

 

 

 

 

Xarxes socials del Departament de Comunicació

Finalment, tota l'actualitat de la jornada electoral del 14 de febrer també es podrà seguir, al moment, a través de les xarxes socials del Departament de Comunicació de l'Ajuntament d'Abrera:

 

Espais de votacions segurs

Per poder dur a terme la jornada electoral en el marc de la situació pandèmica que estem vivint, s'han establert un seguit de mesures de prevenció per contenir els contagis:

 • S’han habilitat pavellons o altres espais similars que permeten un aforament de baixa densitat, amb ventilació constant i adequada a l’afluència prevista.
 • Les portes romandran sempre obertes fins a la finalització de la jornada electoral per evitar el contacte amb els elements d’obertura manual i garantir la ventilació del local. 
 • Els punts d’accés i de sortida seran independents (a excepció del Mòdul de Ca n'Amat, que és el mateix. Per aquest motiu, només podrà entrar un votant), i es prioritzarà l’accés a les persones vulnerables. S’ha d’anar a votar de forma individual, sense acompanyants, excepte en aquells casos que necessiten assistència.
 • Els aforaments dels col·legis electorals estaran controlats en tot moment. Per evitar les aglomeracions, s'organitzaran les cues a l'interior i exterior del local electoral, respectant sempre la distància de seguretat mínima d' 1,5 metres. 
 • S'establiran punts d’accés segur amb dispensador de gel hidroalcohòlic i control de la mascareta, que és obligatòria en tot moment, així com la distància de seguretat entre persones. Es facilitaran guants d'ús únic per a les persones que tinguin al·lèrgia al gel hidroalcohòlic. 
 • Es netejarà i desinfectarà adequadament els centres de votació abans del seu ús. També diferents cops durant tota la jornada electoral, i es tornarà a fer la desinfecció després del seu tancament.
 • Els lavabos només podran ser utilitzats pels membres de la mesa i altre personal acreditat (o en cas d'urgència pels i les votants).
 • Es comptarà amb contenidors o papereres amb tapa d’accionament amb pedal per dipositar-hi material de seguretat fet servir.
 • Pel que fa a les cabines de votació, seran sense cortina, es distribuiran de forma que es garanteixi la privacitat dels votants sense necessitat de passar les cortines i disposaran de gel hidroalcohòlic al costat de les paperetes i sobres. També es definiran fluxos de sentit únic en l’accés i la sortida per evitar encreuaments, i es farà neteja i desinfecció freqüent de l’interior de la cabina, d’acord amb els criteris tècnics de salut.

 

Realització de proves ràpides de detecció - test d'antígens

Com a mesura de seguretat preventiva, l'Ajuntament d'Abrera ha disposat la realització de test d'antígens als gairebé 50 treballadors i treballadores municipals que participen en el procés electoral. Aquesta setmana s'estan fent les proves, que es repetiran la setmana vinent, després dels comicis. També la Generalitat ha coordinat la realització de test d'antígens als membres de les meses electorals, i també els suplents primers i segons, que ho vulguin. 

 

Documents d'identificació vàlids a la mesa electoral

Per poder votar, cal identificar-se amb algun dels següents documents originals, no es poden fer servir fotocòpies:

 • Document Nacional d’Identitat (DNI)
 • Passaport
 • Permís conduir, on consti la fotografia del titular.

 

Atesa la situació extraordinària motivada per la COVID-19, la persona electora exhibirà als membres de la mesa el document identificatiu, però no el lliurarà. Les meses disposaran d'una safata per deixar el document per si calgués acostar-lo als membres de la mesa. La persona electora no lliurarà als membres de la mesa el sobre de votació; només els el mostrarà, si escau, per tal que puguin comprovar que només n'hi ha un

 

Quines eleccions se celebren el 14 de febrer?

El proper diumenge 14 de febrer tindran lloc les 15es eleccions al Parlament de Catalunya a les que s'escolliran els 135 diputats i diputades que el constitueixen. El Parlament és la institució que representa el poble de Catalunya. Exerceix la potestat legislativa, aprova els pressupostos de la Generalitat i controla i impulsa l'acció política i de govern. Exerceix també la resta de competències que li són atribuïdes per l'ordenament jurídic i, en especial, per l’Estatut d'Autonomia de Catalunya.

 

Els 135 diputats o diputades s’escullen entre les quatre circumscripcions electorals segons la distribució següent: Barcelona (85), Tarragona (18), Girona (17) i Lleida (15). Les candidatures es presenten en llistes tancades i bloquejades.  El repartiment d’escons es fa segons la fórmula d’Hondt.

Un cop escollit el president o presidenta de la Generalitat de Catalunya, i dins dels 20 dies següents a la data de les eleccions es constitueix el Parlament amb els diputats i diputades escollits. Constituït el Parlament, el president o presidenta de la Generalitat és elegit pel Parlament d’entre els seus membres.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00