Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • L’Ajuntament d’Abrera fa difusió dels diferents ajuts destinatsals comerços i treballadors afectar per la crisi sanitària de la Covid-19
 • L’Ajuntament d’Abrera fa difusió dels diferents ajuts destinats als comerços i treballadors afectar per la crisi sanitària de la Covid-19
 • AbreraActiva, reconnectem el teixit socioeconòmic d'Abrera

  + 4

 • AbreraActiva, reconnectem el teixit socioeconòmic d'Abrera
 • AbreraActiva, nova oficina per impulsar l'economia d'Abrera
 • Ajuts per a persones amb ingressos baixos afectades per un ERTO o amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària. Generalitat de Catalunya
 • Línia d’ajuts al treball autònom (1r trimestre). Generalitat de Catalunya

ABRERA ACTIVA

10/2/2021

L’Ajuntament d’Abrera fa difusió dels diferents ajuts destinats als comerços i treballadors afectats per la crisi sanitària de la Covid-19

Aquest dilluns 8 de febrer s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) 3 ajuts econòmics importants destinats als treballadors i treballadores afectats per un ERTO o pels comerços que han hagut de tancar arran la crisi sanitària actual originada per la pandèmia del coronavirus. A continuació us expliquem les diferents línies d'ajudes destinades a pal·liar els efectes negatius en l'economia dels col·lectius esmentats.

 

Ajuts extraordinaris per al manteniment de l’activitat econòmica de persones autònomes i microempreses enfront de la COVID-19 (2021) 

És un ajut de 2.000 € destinat a autònoms i microempreses. Les persones interessades a acollir-se a aquest ajut hauran de presentar la seva sol·licitud entre el 19 i el 26 de febrer de 2021. 

 

Com en la darrera convocatòria oberta el desembre de 2020, les persones que s'inscriguin seran considerades sol·licitants de l'ajut sense que hagin de fer cap altre tipus d'actuació i podran resultar-ne beneficiàries si compleixen els requisits establerts a la corresponent convocatòria. Les persones que van sol·licitar aquest ajut amb anterioritat, s’hauran de tornar a registrar ara per poder obtenir-la.  

Requisits per accedir-hi

 • Tenir el domicili fiscal en un municipi de Catalunya. 
 • Estar en situació d'alta al RETA o a una mutualitat com a sistema alternatiu al RETA abans de l'1 de gener de 2021 i mantenir la seva alta de forma ininterrompuda com a mínim, fins al 28 de febrer de 2021.
 • La base imposable de l’impost sobre la renda de les persones físiques de l'exercici fiscal 2019  de la persona sol·licitant ha de ser igual o inferior a 35.000 euros, en cas d'acollir-se al sistema de tributació individual, i d'igual quantia, amb relació a la part de la base imposable corresponent al sol·licitant, en cas d'acollir-se al sistema de tributació conjunta. 
 • El rendiment net de l'activitat durant tot el 2020 no ha de superar l'import de 17.500 euros. En cas que la darrera alta com a persona treballadora autònoma sigui posterior a l'1 de gener de 2020, l'import del rendiment net de l'activitat no pot superar el resultat de multiplicar el nombre de dies d’alta com a persona treballadora autònoma durant l'any 2020 per 47,95 euros.
 • Complir  els requisits previstos a l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. 
 • No tenir ajuts atorgats d’acord amb la Resolució TSF/1270/2020, de 3 de juny, per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per afavorir l’autoocupació de joves inscrits al programa de Garantia Juvenil per a l’any 2020, en el marc del pla de xoc del Decret llei 16/2020, de 5 de maig, de mesures urgents complementàries en matèria de transparència, ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la COVID-19.

Podeu consultar tota la informació sobre aquest ajut, fent clic aquí i a la part posterior d'aquesta pàgina. 

 

Ajuts extraordinaris a les petites empreses, microempreses i cooperatives per mantenir els llocs de treball en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) 

És un ajut destinat a PIMES que tenen treballadors/es en situació d'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), amb una aportació de 2000 € per treballador/a que es trobi en aquest supòsit, amb el compromís de no acomiadar-los durant l'any 2021, fins a un màxim de 30.000€. Es podrà sol·licitar entre el 15 i el 22 de febrer d'enguany.

 

En concret poden sol·licitar-lo:

 • Petites empreses: les que ocupen menys de 50 persones i tenen un volum de negoci anual o un balanç general anual que no supera els 10 milions d’euros.
 • Microempreses: les que ocupen menys de 10 persones i tenen un volum de negoci anual o un balanç general anual que no supera els 2 milions d’euros.
 • Les cooperatives amb menys de 50 treballadors o socis cooperatius, i un volum de negoci anual o un balanç general anual que no supera els 10 milions d’euros.

Requisits:

 • Tenir treballadors en ERTO actiu a 31 de gener de 2021.
 • Mantenir el mateix nombre de treballadors a 31 de desembre de 2021, respecte al 31 de desembre de 2020.
 • En cas d’incompliment per part del beneficiari, es revocarà la subvenció i haurà de reintegrar la totalitat de la subvenció rebuda, més els interessos de demora corresponents.
 • Per fer el càlcul del nombre de treballadors, cal tenir en compte el nombre total de treballadors, independentment del tipus de jornada.

Podeu consultar tota la informació sobre aquest ajut, clicant aquí i a la part posterior d'aquesta pàgina. 

 

Ajuts per a persones amb ingressos baixos afectades per un ERTO o amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària 

Les persones afectades per un ERTO s’hauran d’inscriure en un registre entre el 15 i el 25 de febrer de 2021, posteriorment s’analitzarà quantes persones hi ha i com es repartiran els Ajuts.

 

Requisits per accedir-hi

 • Residir a Catalunya
 • Estar afectat per un ERTO actiu a desembre de 2020 o ser beneficiari de la prestació extraordinària com a fix discontinu

Per a accedir a tota la informació sobre aquest ajut, podeu adreçar-vos al web de la Generalitat de Catalunya (clicant aquí) i al final d'aquesta pàgina. 

 

Es reforcen les línies d’ajut per a restauració, centres d’estètica i botigues de centres comercials

El Departament d’Empresa i Coneixement ha reforçat amb 7 milions d’euros les línies d’ajut per a restauració, centres d’estètica i botigues de centres comercials dels mesos d’octubre i desembre de l’any passat per donar cobertura a la totalitat dels beneficiaris. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ja ha publicat l’ampliació de les línies, que sumen un import global de 107 milions d’euros. Amb aquesta ampliació es donarà cobertura al 100% dels beneficiaris d’aquestes subvencions.

 

La primera línia d’ajuts es va obrir el 29 d’octubre amb un import global de 40 milions d’euros i anava adreçada al sector de la restauració i als centres d’estètica i bellesa. La segona, amb una dotació de 60 milions d’euros, es va obrir el 19 de desembre i s’adreçava a restauració, centres d’estètica i botigues de centres comercials. En total, entre les dues línies s’han atorgat subvencions a prop de 34.000 beneficiaris, la totalitat dels sol·licitants que complien els requisits per acollir-s’hi.

 

El segon pagament el rebran de forma automàtica sense necessitat de formalitzar cap tràmit addicional, d’acord amb els mecanismes implementats des del Departament per agilitar la tramitació dels expedients i el pagament dels imports.

 

Ampliació de l'ajut als establiments comercials obligats a tancar per la Covid-19

El Departament d’Empresa i Coneixement també ha ampliat en 2.500 euros més l’ajut per als establiments comercials obligats a tancar per la Covid-19 per fer front a la pròrroga de quinze dies, fins al 21 de febrer, aprovada la setmana passada pel Procicat. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat avui l’ampliació de l’import dels ajuts, que passaran de 6.000 a 8.500 euros per establiment.

 

Els beneficiaris de la línia, que es va obrir el 27 de gener passat, cobraran directament els 8.500 euros sense haver de fer cap gestió. Aquesta línia d’ajuts s’ha anat ampliant a mesura que s’han prorrogat les restriccions, per donar resposta a la difícil situació per la qual està passant el sector del comerç afectat pels tancaments. A la vista de darrera pròrroga acordada pel Procicat que allarga el tancament per aquests establiments comercials fins al 21 de febrer, el Govern considera necessària l’ampliació dels ajuts amb l’objectiu de contribuir a pal·liar els efectes derivats de les restriccions.

 

Els ajuts s’adrecen als establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i a les botigues de productes no essencials de centres, galeries i recintes comercials, tancats des del 7 de gener en el marc de les mesures de contenció aprovades pel Procicat per fer front a la Covid-19. El tràmit telemàtic per demanar aquests ajuts, finalitza demà dimecres, 10 de febrer, a les 14.00 hores.

 

L'Oficina de Reactivació Socioeconòmica - AbreraActiva

Des de la seva obertura el dilluns 28 de setembre, a l’Oficina de Reactivació Socioconòmica - AbreraActiva (avda. Lluís Companys, núm. 8 Baixos) hem atès gairebé 600 consultes de prop de 200 persones. Amb aquest servei, oferim atenció centralitzada a les persones, autònoms i petites empreses afectades per les conseqüències de l'emergència sanitària de la Covid-19.

 

Què s'ofereix?

 • Detecció d’ajuts estatals, autonòmics i d’altres ens públics adreçats a la ciutadania i teixit empresarial.
 • Assessorament directe als col·lectius més vulnerables per poder acollir-se als ajuts aprovats.
 • Assistència per tramitar les diferents línies d’ajuts.
 • Implantació de línies d’ajudes locals.
 • Reforçar, conjuntament amb el Servei de Promoció Econòmica, les polítiques actives d’ocupació en col·laboració   directa amb el sector privat mitjançant fórmules que impulsin la creació de llocs de treball a les empreses.
 • Implantar polítiques d’impuls comercial

Ens trobareu a la nova Oficina de Reactivació Socioeconòmica – Abrera Activa (avda. Lluís Companys, núm. 8 Baixos) de dilluns a divendres en horari de 9:00 h a 14:00 h i els dimarts de 16:30 a 19:00 h, als telèfons T. 93 770 03 25 i T.673015099 i al mail abreraactiva@abrera.cat.

 

També podeu fer les vostres consultes sobre l'AbreraActiva de forma telemàtica fent clic aquí.

 

 

 AbreraActiva. Nova oficina per reactivar l'economia d'Abrera

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00