Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Ple Municipal telemàtic. 26 de novembre de 2020

PRESSUPOSTOS

28/11/2020

El Ple Municipal aprova els Pressupostos de l'Ajuntament d'Abrera pel 2021 per un import de 16.988.025€

El Ple Municipal ha aprovat els Pressupostos de l’Ajuntament 2021 en la sessió ordinària celebrada telemàtica aquest dijous 26 de novembre. Els comptes per aquest any tenen un import total de 16.988.025 €.El reforç de les polítiques socials i de suport a les famílies, la millora de l'espai públic i la seguretat, eixos principals dels Pressupostos 2021 de l'Ajuntament d'Abrera
Els comptes de l'Ajuntament d'Abrera per l'any vinent incidiran sobretot en la cobertura social de les famílies amb més dificultats, en el medi ambient, el manteniment de la qualitat del nostre espai públic i la seguretat.

L'alcalde, Jesús Naharro, ha destacat que “el Pressupost General del 2021 ens permetrà dur a terme totes les polítiques prioritàries de l’Equip de Govern Municipal tot i que tenim que conviure amb la situació de crisi generada per la COVID-19. Destinarem el 32,64% dels recursos a l'Àrea de Servei a les Persones i Famílies, Socioculturals i de Lleure, garantint serveis de qualitat i protecció social”.

La regidora de Serveis Econòmics i recursos financers, Maite Novell, ha explicat que es tracta d'un pressupost “responsable, social i sostenible, que defensa les línies del mandat. Els comptes per l'any vinent són els necessaris per les nostres veïnes i veïns. Abrera és el tercer municipi del Baix Llobregat Nord amb la major despesa per habitant, amb 1.353 € durant el 2020, xifra que pel 2021 es mantindra en 1.354 € per habitant”.

Els Pressupostos Generals pel 2021, els segons de l'actual mandat, presten molta atenció a les necessitats de les famílies i el comerç del nostre municipi. Per a la seva elaboració s'ha realitzat una previsió d’ingressos, que experimenten una lleugera disminució del 2,43% tenint en compte l’actual situació originada per la pandèmia sanitària. Recordem que per l'any vinent, queden congelats els impostos i la pressió fiscal envers la ciutadania.

 

Esforç inversor

Tot i l’actual situació econòmica, aquest Ajuntament manté el seu esforç inversor. Se seguirà amb la despesa de reposició de les columnes de l’enllumenat públic i es procedirà a una renovació progressiva d’aquest pel sistema LED, aposta ferma per les polítiques sostenibles a Abrera. 

S’instal·larà un sistema automàtic de cloració al dipòsit d’aigua potable del barri de Sant Miquel. També als equipaments municipals com el camp de futbol es renovarà la il·luminació amb tecnologia LED, continuant amb un tractament respectuós i planificat amb el medi ambient. 

Cal remarcar l'aposta ferma pel transport sostenible amb la posada en marxa del nou servei de bus urbà, adaptat, integrat a la xarxa interurbana amb més recorregut, més parades i en funcionament tots els dies de l'any, apropem a les persones amb sostenibilitat i eficiència. 


Pla d'inversions als barris

S’actuarà sobre la xarxa d’aigua potable i es realitzarà una inversió a la via pública dels diferents barris. Es millorarà la zona de jocs infantils als barris de Ca n'Amat i Les Carpes.

 
Recollida de residus més eficient

Per tal de seguir prestant un millor servei en la recollida selectiva i pel respecte del nostre medi ambient, continuem invertint en la reposició dels contenidors fent servir els sistemes de separació i recollida que s’hagin mostrat més eficients i que siguin més adequats a les característiques de tot el territori abrerenc.

 

Posar fi a la bretxa digital

S'ampliarà el fons de prestació de la biblioteca i s'augmentarà el nombre d'equips informàtics, destinats a minvar la bretxa digital entre l'alumnat abrerenc detectada durant el confinament i la suspensió de l'activitat lectiva.

 
Projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius 2019-2020

L'any vinent es durant a terme al nostre municipi els projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius. Aixi, es crearan els Espais Eco-Verds. El pati de tothom a l'Escola Ernest Lluch, un nou Espai de jocs al parc de Can Morral, la zona pícnic al polígon Sant Ermengol i la canalització d'aigües pluvials del Torrent de Sant Hilari.


Propostes de la ciutadania

Amb l’objectiu de donar cabuda a l’opinió dels veïns i veïnes, el dimecres 4 de novembre vam realitzar l’Audiència Pública de Pressupostos, que enguany s’ha fet telemàticament a causa de les mesures de prevenció del Coronavirus. També s’han mantingut reunions individuals amb els diferents partits de l’oposició. Les propostes sorgides d’aquestes trobades, així com les fetes arribar en paper o mitjançant correu electrònic o peticions fetes per associacions durant tot l’any 2020, s’han tingut en compte a l’hora d’elaborar el Pressupost General per al proper 2021.

Un any més, és molt remarcable que l’Ajuntament d’Abrera no necessita acudir a l’endeutament per tal de finançar els seus serveis i projectes, redundant així en l’economia municipal. Els Pressupostos de l'Ajuntament pel 2021 aposten doncs per un creixement sostenible, dins el projecte de millora d'Abrera impulsat per l'Equip de Govern.

Els comptes de la corporació per l'any vinent van ser aprovats al Ple Municipal amb els vots a favor de l’Equip de Govern (11 del PSC i 2 d’ERC), l'abstenció de Ciutadans (1) i els vots en contra d'AdA (2) i Abrera en comú (1).

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00