Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Jaciment de les trinxeres de la guerra civil espanyola al bosc del barri de Sant Miquel d'Abrera
 • Cases del carrer Major d'Abrera,de Cal Barnet en amunt, inicis del segle XX
 • Església de Sant Pere d'Abrera

  + 3

 • Jornades Europees de Patrimoni. Abrera, 2020
 • Jornades Europees de Patrimoni. Abrera, 2020
 • Jornades Europees de Patrimoni. Abrera, 2020

PATRIMONI

29/9/2020

Obertes les inscripcions per Jornades Europees de Patrimoni

El segon cap de setmana d’octubre, a Abrera gaudirem del patrimoni cultural del nostre municipi amb les activitats programades des de l'Ajuntament d'Abrera amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni. Ja podeu fer les vostres inscripcions per les activitats que realitzarem el divendres 9, el dissabte 10 i el diumenge 11 d'octubre, amb totes les mesures de prevenció de la Covid-19.

 

Història del Temple de Sant Pere d’Abrera

El divendres 9 d’octubre a les 17:30 h a la plaça de Sant Pere (davant de la façana de l’església) tindrà lloc la xerrada de la doctora Maria Soler Sala, abrerenca i professora d'Història i Arqueologia Medieval a la Universitat de Barcelona i Vicerectora de la UB. Soler, que també va ser alcaldessa d'Abrera, oferirà una conferència i visita al temple de Sant Pere d’Abrera. L’església, una bella mostra del primer estil romànic català, ja és documentada l’any 1110.

 

 • L'aforament és limitat. Podeu fer la vostra inscripció per assistir a la xerrada i visita fent clic aquí.

 

Jaciment de les trinxeres de la guerra civil del bosc de Sant Miquel d'Abrera

 

El dissabte 10 d’octubre, a les 10:00 h, vine a descobrir al jaciment de les Trinxeres de la Guerra Civil Espanyola d’Abrera. 

Punt de trobada: bosc de Sant Miquel, accés pel camí forestal Coordenades: 41º31’49.7”N 1º55’04.1”E (Barri de Sant Miquel d’Abrera). L’arqueòleg Òscar Augé oferirà una visita comentada al jaciment. L’acte comptarà amb la participació del grup DidPatri de recreació històrica, vinculat a la Universitat de Barcelona (UB), que ajudarà als assistents a capbussar-se d’una manera ben atractiva a la història que va succeir en aquest lloc ara fa 81 anys, el 25 de gener de 1939. Les trinxeres d’Abrera les van construir les tropes republicanes, en l’operació de retirada davant dels franquistes.

També es farà un
petit parlament institucional amb el nostre alcalde, Jesús Naharro, representats dels municipis veïns i la Diputació de Barcelona i el Memorial Democràtic (Generalitat de Catalunya).

 

 • L'aforament és limitat. Podeu fer la vostra inscripció per assistir a la visita fent clic aquí.

 

Història i configuració del carrer Major d’Abrera

I el diumenge 11 d’octubre a les 11:00 h, a l'Hotel d'Entitats (pl. de les Escoles Velles)  el doctor Miquel Vives Tort de la Universitat de Barcelona exposarà en una conferència la història i configuració del carrer Major d’Abrera, des dels seus orígens remots com a antic camí fins al traçat i configuració actual, hereva dels edificis i equipaments de la primera meitat del segle XX. La xerrada comptarà amb la col·laboració de l'arquitecte municipal Antoni Muñoz.

 

 • L'aforament és limitat. Podeu fer la vostra inscripció per assistir a la visita fent clic aquí.

 

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Impulsat per la Generalitat de Catalunya, l’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra. Les jornades són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat. Trobareu més informació fent clic aquí.

 

La regidoria de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica us convida a gaudir de les jornades! 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00