Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Lliurem els premis del concurs de relats breus de Sant Jordi Imagina Abrera en un acte privat a l'Ajuntament
 • Lliurem els premis del concurs de relats breus de Sant Jordi Imagina Abrera en un acte privat a l'Ajuntament
 • Lliurem els premis del concurs de relats breus de Sant Jordi Imagina Abrera en un acte privat a l'Ajuntament

  + 2

 • Lliurarem els premis del concurs de relats breus de Sant Jordi Imagina Abrera en un acte privat a l'Ajuntament
 • Cartell del IV Concurs de Relats "Imagina Abrera"

CULTURA

24/7/2020

Es lliuren els premis del concurs de relats breus de Sant Jordi Imagina Abrera en un acte privat a l'Ajuntament

La Sala de Plens de l'Ajuntament va acollir, aquest dijous 23 de juliol de 2020, el lliurament dels premis del IV Concurs de Relats Breus Imagina Abrera. A causa de la situació per la crisi sanitària de la Covid-19, s'ha realitzat un acte privat i sense públic, per tal de garantir les mesures de seguretat.

 

L'alcalde, Jesús Naharro, va iniciar l'acte acompanyat pel regidor de Cultura, Francisco Sánchez, la regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, el tècnic municipal Gerard Bidegain,  i el membre del jurat del concurs, l'escriptor local José Luis Garcia Herrera.

 

Van recollir els diplomes acreditatius del premi la guanyadora del tercer premi, l'Eva María Baos Ruiz i un representant de la guanyadora del segon premi, la Maria José Orobitg.

 

L'Eva Maria Baos té experiència com a participant en el concurs literari, tal i com va ens explicar al final de l'acte: "Hem feia molta il·lusió presentar-se al concurs del meu poble per segona vegada, l'any passat ja vaig quedar segona. Al meu relat, explico la història relacionada amb la caiguda del pont de la riera Magarola, i tot gira al voltant d'aquest fet històric al nostre poble. És d'agrair que, tot i la dificultat del moment, l'Ajuntament tingui la voluntat de fer un reconeixement als participants i donar el premi".

 

L'alcalde, Jesús Naharro, va destacar que "hem tingut ocasió de lliurar els premis quart Concurs de Relats Imagina Abrera, d'un import econòmic en llibres, i hem agraït la seva participació a les guanyadores i, sobretot, hem compartit reflexions sobre que ha estat una diada diferent, que ens convida a donar un pas endavant cap a la responsabilitat, perquè ens agrada estar als nostres carrers i a les nostres i compartir un moment tant íntim com la lectura amb les persones que ens estimem. En aquest cas les famílies abrerenques no hem pogut fer com ens agrada, al carrer envoltats de la nostra gent, i ho hem hagut de fer en un format molt més segur i reduït, i adaptat a les nostres circumstàncies. Però de ben segur que l'any vinent ens retrobarem als carrers per poder gaudir d'una Diada de Sant Jordi plena de llum, plena de color i sobretot, plena de bona lectura".

 

El regidor de Cultura, Paco Sánchez, va assenyalar que "lamentablemente, ni hemos podido celebrar Sant Jordi el 23 de abril ni el 23 de julio, pero hemos tenido la suerte al menos de poder entregar los premios del concurso de relatos Imagina Abrera, no en el espacio habitual, sino en un formato más íntimo en la sala de plenos. Nos hubiera gustado otro emplazamiento, como una plaza, pero no ha podido ser. Pero desde el Ayuntamiento seguimos apostando por la cultura, apoyando a la cultura en la medida que podamos y que nos deje esta pandemia, seguiremos apoyando a les artistas y entidades, un apoyo moral y econòmico siempre en la medida que podamos, pero siempre apoyando y estando al lado de la cultura.

 

La regidora, Arantxa Galofré, va posar en relleu la implicació dels i les participants en el concurs: "Volíem reconèixer aquesta gent que ha treballat des de casa, que sempre està darrera de la lectura i l'escriptura. Ja que aquest Sant Jordi  ha sigut una mica fallit per la pandèmia, és el nostre petit reconeixement a la gent que escriu des d'Abrera. Des de l'Ajuntament sempre promocionem la cultura i els escriptors i escriptores abrerencs, i que ens facin arribar els seus relats i històries és un valor afegit que tenim aquí al poble. La iniciativa d'Arxivem la Covid és molt important perquè lo que estem vivint ho hem de saber explicar a les generacions futures i tothom té una mínima experiències i està vivint aquesta pandèmia d'una manera. Si ens envien una foto, un pensament o un petit relat ja ens ajuda, és com un trencaclosques al que cadascú ens aporta la seva visió i després ho ajuntem tot i podem explicar la història del coronavirus viscut a Abrera. Considero que és una aposta important que podem treballar tots junts".

 

Podeu escoltar les declaracions i llegir els relats premiats als enllaços que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Obres premiades

Amb la situació anòmala generada a causa de la pandèmia sanitària, el IV concurs de relats «Imagina Abrera» va veure alterat el seu calendari, ampliant fins al 23 d’abril la data d’entrega dels originals. Després de deliberar, el jurat del concurs va fallar el veredicte. El jurat del concurs literari va decidit atorgar premis a dos dels quatre relats presentats, quedant, per tant, desert un dels tres premis convocats:

 • El primer premi, consistent en un lot de llibres valorat en 150€, ha quedat desert en no trobar el jurat mèrits suficients en cap dels relats presentats.
 • El segon premi, un lot de llibres valorat en 100€, se l’endú el relat “Un poble tan proper”, original de l’abrerenca Maria José Orobitg i Dellà, que el va presentar amb el pseudònim Sterna paradisaea. Llegiu el relat fent clic aquí.
 • Finalment, el tercer premi de l’Imagina Abrera 2020 és pel relat “La dama del espejo”, d’Eva María Baos Ruiz, abrerenca que el va presentar sota el pseudònim d’Alhanna. Baos Ruíz obté un lot de llibres valorat en 50€. Llegiu el relat fent clic aquí.

 

Els lots de llibres seran de la Librería y Papelería Abrera, ubicada a la Rambla del Torrentet del nostre municipi.

 

El jurat del concurs de relats breus de Sant Jordi Imagina Abrera! estava format Lucia per Di Candia, llibretera; José Luis García Herrera, poeta, i Gerard Bidegain, dramaturg i tècnic de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica i adjunt a Cultura de l’Ajuntament d’Abrera.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00