Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Vista aèrea d'Abrera

ACTUALITZACIÓ/ 8.30h

19/6/2020

A Abrera iniciem l'etapa de represa cap a la "nova normalitat" en el marc de la desescalada per la prevenció i contenció del coronavirus
Des de l'Ajuntament d'Abrera s'informa que aquest dijous 18 de juny el Govern de la Generalitat ha signat el decret que posa fi a la fase 3 del pla de desescalada del desconfinament. Així, des d’avui divendres 19 juny a Abrera, com al conjunt de tot Catalunya, iniciem l'etapa de represa cap a la "nova normalitat".
Amb aquest decret queden sense efecte les mesures derivades de l'estat d'alarma, el qual finalitzarà el proper diumenge 21 de juny, i properament es publicarà una resolució que establirà la normativa que regirà aquesta nova etapa a Catalunya.
 
Mobilitat
Des d'aquest dijous 18 de juny, quan totes les regions sanitàries de Catalunya es trobaven en Fase 3, no hi ha restriccions de mobilitat a tot el territori de Catalunya. Mentre que a partir del dilluns 22 de juny, quan finalitza l'estat d'alarma, es permetrà la lliure circulació entre comunitats autònomes.
 
Reunions i activitats socials
Pel que fa a les reunions i activitats socials a l’anomenada “nova normalitat” es poden fer, preferentment entre persones que mantenen contacte proper, sempre que no se superin els aforaments i no es generin aglomeracions, i respectant sempre les normes de protecció individual.
  
Distància de seguretat
La distància de seguretat mínima és d’1,5 metres entre persones amb l’equivalent a una superfície de seguretat de 2,5 m2 per persona. Serà especialment exigible tant en l’àmbit laboral com entre individus que no mantenen contacte proper molt habitual. I en cas que no sigui possible mantenir la distància és obligatori l’ús de mascareta.
 
Protecció de la població especialment vulnerable
Les persones titulars de les diverses activitats han de garantir l’atenció preferent que minimitzi el temps d’estada a l’interior dels locals o establiments i que faciliti la mobilitat a l’interior a les persones vulnerables d’acord amb el criteri de les autoritats sanitàries, o bé quan per les seves característiques personals no puguin usar mascareta.
 
Ús de mascareta
Les mascaretes són obligatòries per a persones de sis anys en endavant en espais tancats i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig, i també en tots els mitjans de transport de viatgers. L’excepció per a aquesta norma són les persones que presenten patologies respiratòries que es puguin veure afectades per l’ús de la mascareta, o bé que presentin alteracions de conducta que faci inviable dur-la. Així com aquelles activitats en les que el seu ús sigui incompatible.
 
Aforament als espais de concurrència pública
Pel què fa als aforaments, hi haurà un període d'adaptació fins al dijous 25 de juny, en què l'aforament en espais tancats serà del 50%, mentre que en espais oberts serà del 75%. 
A partir del 25 de juny, el decret de la Generalitat no marca percentatges d’aforaments, sinó que s’estableix un criteri general per a tots els sectors. Els aforaments aniran associats a la distància de seguretat d’un metre i mig, amb flexibilització quan hi hagi mesures organitzatives que ho permetin. La distància haurà de tenir un equivalent de superfície de seguretat per a cada ciutadà de 2,5 m2.
En espais tancats, hi podrà haver un màxim de 1.000 persones, una xifra que es podrà elevar fins a 2.000 quan s’asseguin en seients preassignats. I en espais oberts hi podrà haver un màxim de 2.000 persones que podran créixer fins a 3.000 si hi ha seients preassignats. En llocs molt concorreguts s’han de sectoritzar els espais i fer control de fluxos d’accés i sortida independents impermeables entre si.
Es pot reduir la distància física i l’equivalent en superfície si l’organització d’un esdeveniment fa obligatori l’ús de mascareta, si hi ha un registre d’assistents i s’incorporen mesures de circulació que evitin aglomeracions en encreuaments o punts de més afluència. Però han de confluir totes aquestes condicions.

 

Establiments d'hosteleria i restauració

En els establiments d’hostaleria i restauració, així com en qualsevol activitat oberta al públic, tant a l’aire lliure com en edificis i espais tancats, en què es preveu el consum d’aliments i begudes que facin inviable l’ús de mascareta constant, s’ha de garantir la distància d’1,5 metres entre persones.

 

Podeu consultar el Decret 63 2020 de la Generalitat de Nova governança i represa del 18-06-2020 a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

  

Des de l'Ajuntament d'Abrera es fa una crida a la ciutadania per seguir amb responsabilitat i civisme les mesures per la prevenió i contenció del coronavirus. Evitar la propagació del coronavirus és responsabilitat de totes i tots!

 

Consulteu totes les informacions i mesures preses per l'Ajuntament per la prevenció i contenció del coronavirus. Feu clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00