Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Fase 3 Abrera noti
 • Cartell Fase 3 Abrera
 • Vista aèrea d'Abrera

ACTUALITZACIÓ/ 9.00h

18/6/2020

Abrera es troba des d'avui a la Fase 3 de la desescalada del pla de desconfinament per la prevenció i contenció del coronavirus

Des d'avui dijous 18 de juny, a Abrera passem a la Fase 3 de la desescalada del pla de desconfinament per la prevenció i contenció del coronavirus. Entre d'altres mesures, en aquesta nova fase està permesa la mobilitat a tot Catalunya, les reunions de familiars i amics de fins a 20 persones i desapareixen les franges horàries per a totes les edats. Els comerços poden obrir amb un 40% de l'aforament i els bars i restaurants es permet el consum en el local amb aforament limitat del 50% i del 75% a les terrasses, i es permet el consum a les barres mantenint la distància de dos metres entre clients.

 

MOBILITAT I SORTIDA AL CARRER

 

 • Quins desplaçaments podem fer en la Fase 3 a partir del dijous 18 de juny de 2020? Està permesa la mobilitat per tot Catalunya, ja que totes les regions sanitàries es troben en Fase 3.
 • Puc reunir-me amb familiars i amics a casa o al carrer? Sí està permès reunir-se en grups de fins a 20 persones. Durant aquests contactes socials amb terceres persones, s’hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene, com l’ús de mascareta, la distància mínima de seguretat de 2 metres, o establir mesures alternatives de protecció física, d'higiene de mans, etc.
 • Puc anar a la meva segona residència? Sí està permès anar a la segona residència si es troba dins el territori de Catalunya. No està permès si es troba en un municipi en una altra comunitat autònoma de la resta de l'Estat Espanyol.
 • Puc anar al meu centre de treball? , amb les condicions de seguretat establertes. Es continua prioritzant el teletreball per les persones que poden realitzar la seva activitat laboral des del seu domicili.
 • Podem viatjar tota la família en un cotxe? Sí, les famílies poden desplaçar-se juntes en un mateix vehicle, sense mascareta. Amb les persones que no es conviu, es permet fins a 2 persones per fila, amb mascareta.
 • És obligatori l'ús de mascareta al carrer? . Des del dijous 21 de maig és obligatori que les persones portin mascareta dels 6 anys en endavant, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de dos metres.
 • He de portar guants? No és obligatori, en general. Feu-ne servir als establiments d’alimentació i a d’altres quan el comerciant us ho indiqui.
 • Hi ha franges horàries per sortir a passejar i fer esport? No. Les franges horàries s’eliminen per a totes les activitats i totes les franges d'edat. Només es pot sortir en grups de com a màxim 20 persones.

 

 

ACTIVITAT COMERCIAL

 

 • Quins establiments, comerços i locals poden obrir? Els establiments, els locals, els centres/parcs comercials i de prestació de serveis podenobrir al públic sempre que es redueixi al 50% l'aforament a cadascuna de les plantes i que garanteixi una distància mínima de dos metres entre clients.
 • Puc sortir a comprar quan vulgui? Sí, sense necessitat de cita prèvia (excepte els establiments que ho requereixen, com les perruqueries i els centres d'estètica).
 • M’he de rentar les mans abans d’accedir-hi? Feu sempre un rentat o desinfecció de mans abans de sortir de casa i en tornar-hi. A l’entrada dels establiments, tindreu a disposició dispensadors de gel hidroalcohòlic. Feu-ne servir per prevenció, sempre de forma adequada. A l’establiment, eviteu tocar cap superfície. Dins de l’establiment, disposareu d’una paperera amb obertura de pedal per si heu de llençar algun element en aquell moment.
 • Poden obrir les terrasses? Sí. Es permet l'obertura de terrasses amb el 75% de les taules autoritzades, amb una distància de 2 metres entre taules. Màxim de 20 persones juntes en una taula (o grup de taules), respectant la distància mínima de seguretat.
 • Es pot consumir dins dels bars o restaurants? Sí. Es permet l’obertura de l’interior de l'establiment d’hostaleria i restauració per menjar i beure, amb una ocupació màxima del 50% d'aforament (respecte a la llicència municipal, distància de 2 metres entre taules i agrupacions de taules). Es permet consumir a la barra sempre mantenin la distància de 2 metres entre clients. Preferentment amb cita prèvia.
 • Funciona el mercat setmanal?  Pel que fa al mercat setmanal al nostre municipi, poden obrir el total de les parades autoritzades.

 

 

ALTRES SERVEIS I ACTIVITATS

 

 • Quins serveis ofereix la biblioteca del nostre municipi? La biblioteca Josep Roca i Bros ofereix els següents serveis amb el 50% de l'aforament i és recomanable la reserva dels serveis amb cita prèvia:

       - Préstec amb cita prèvia i devolució a la bústia

       - Consulta a sala de documents exclosos de préstec

       - Servei de Wi-Fi amb terminals privats

       - Ús del servei Internet I+ amb cita prèvia

       - Ús de la sala d'estudis

       - L'ús de la col.lecció i la sala infantil segueix estant retringit

 

 • Puc obres en el meu habitatge? que es permeten les obres en edificis i habitatges, sempre que es garanteixi 2 m de distància o es faci servir mascareta, no hi hagi contacte físic i es compleixin les mesures de seguretat generals.
 • Estan oberts els llocs de culte? Sí. Els llocs de culte poden continuar realitzant les seves activitats amb un 75% de l'aforament.
 • I les vetlles i funerals? Pel que fa a les vetlles, podran assistir-hi 25 persones en llocs tancats i 50 a l'exterior. I als enterraments podran assistir un màxim de 50 persones, sempre mantenint les distàncies de seguretat. Als cementiris, cal mantenir les distàncies de seguretat i seguir les normes higiènic-sanitàries per la prevenció i contenció del coronavirus. Més informació fent clic aquí.
 • Puc accedir als horts socials de Can Morral? Els/les titulars de les llicències podran accedir als horts, de forma individual, de les 9.00 a les 20.00 hores. La permanència al recinte serà pel temps mínim imprescindible i només per collir productes i realitzar les tasques mínimes de manteniment.
 • Tinc un gos, puc anar a la zona d'esbarjo? Sí, el dilluns 25 de maig vam reobrir la zona d'esbarjo per animals. Només hi podrà haver tres propietaris alhora dins l'espai gran i un a l'espai petit i sempre mantenint 1,5 - 2 m  de separació. El temps màxim dins de la instal·lació serà de 15 minuts.
 • Poden obrir cines, teatres, auditoris o altres espectacles culturals? Sí, aquestes activitats estan obertes al públic amb les condicions limitant l’aforament al 50%, amb butaques preassignades i caldrà garantir la distància de seguretat de 2 metres a les cues d’entrades i sortides d’espectadors. A més, s’hauran d’establir sistemes de control d’aglomeracions quan hi hagi més de 50 persones. En els locals i establiments d’espectacles que no són ni cines, ni teatres, ni auditoris o similars, en espais tancats no es podrà superar el 50% de l’aforament autoritzat ni reunir més de 80 persones. Quan els espectacles siguin a l’aire lliure, el públic haurà d’estar assegut, guardant la distància de seguretat, i no es podrà superar el 50% de l’aforament i com a màxim es podran reunir 800 persones. És obligatori l’ús de mascareta i mantenir una distància de 2 metres.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera fem una crida a la ciutadania per seguir amb responsabilitat i civisme les mesures per la prevenió i contenció del coronavirus. Evitar la propagació del coronavirus és responsabilitat de totes i tots!

 

Consulteu totes les informacions i mesures preses per l'Ajuntament per la prevenció i contenció del coronavirus. Feu clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00