Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • entrevista radio
  • Entrevistaj alcalde Jesús Naharro Ràdio Abrera

ENTREVISTA

1/6/2020

Escolteu l'entrevista que Ràdio Abrera ha fet avui a l'Alcalde d'Abrera sobre les darreres dades i iniciatives per la crisi sanitària de la Covid-19

L'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, ha repassat avui a Ràdio Abrera les darreres iniciatives i mesures que s'estan prenent i coordinant des de l'Ajuntament d'Abrera per evitar la propagació del coronavirus al municipi. Respecte a les dades d'afectació de la Covid-19 al municipi, Naharro ha detallat que en total a Abrera hi ha comptabilitzats 84 casos positius, dels quals 29 a la residència de la gent gran Canigó. També ha apuntat que, fins al moment, a Abrera s'han realitzat uns 200 test PCR. A la residència de la gent gran en aquest només hi ha 8 casos confirmats i 2 persones hospitalitzades, i segons els resultats dels PCR han superat la malaltia 30 persones residents. Segons el nostre alcalde, "són unes xifres alentadores, tot i que hem de lamentar la pèrdua de 16 persones a causa de la Covid-19, 13 d'elles a la residència, i des de l'Ajuntament donem el nostre suport i condol a les seves famílies i amics".

L'alcalde abrerenc també ha parlat dels dos acords plenaris adoptats a l'Ajuntament d'Abrera dijous passat, de forma conjunta per part de tots els grups municipals, per posar en marxa la reactivació socioeconòmica d'Abrera per front a les conseqüències de la crisi sanitària del coronavirus, i també de suport a la plantilla de Nissan.

Naharro ha parlat dels canvis en la mobilitat que es produeixen des d'avui dilluns 1 de juny, per les modificacions a les regions sanitàries. S'han unificat les regions sanitàries Metropolitana Sud a la qual pertany Abrera, Barcelona, i Metropolitana Nord. Així, des d'Abrera ens podem desplaçar a les comarques del Baix Llobregat, el Barcelonès amb L'Hospitalet i Barcelona Ciutat inclosos, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme. En canvi, no podem anar a l'Alt Penedés i el Garraf que des d'avui es troben en Fase 2. També ha recordat que  Abrera continuarà durant aquesta setmana a la Fase 1 i ha fet una valoració positiva de la primera setmana en aquesta aquesta fase a Abrera, tot  i que s'han produït algunes petites aglormeracions de gent puntuals. Podeu consultar tots els detalls de la Fase 1 fent clic aquí.

D'altres temes que ha tractat l'alcalde a l'entrevista a Ràdio Abrera han estat l'ampliació del nombre de parades del mercat setmanal dels dimarts al 25% de les parades autoritzades ampliant també l'oferta de productes, no només d'alimentació; de l'anàlisi que s'està realitzant des de l'Ajuntament, amb el suport de les famílies, de com es durà a terme la reobertura de l'Escola Bressol Municipal Món Petit permesa a la Fase 2, de les preinscripcions del Casal d'Estiu que és previst realitzarlo durant el mes de juliol amb les mesures higienico-sanitàries determinades per les autoritats sanitàries i amb l'objectiu de faciliar la conciliació famliar i laboral de les famílies abrerenques; o de les reunions periòdiques que mantenen alcaldes i alcaldesses de la comarca per estudiar i determinar com posar en marxa determinats seveis municipals com ara la piscina d'estiu o els equipaments municipals entre d'altrees.

Finalment, ha llençat un missatge d'agraïment tant a la ciutadania com a tots els i les professionals de tots els sectors, incloent-hi el personal de l'Ajuntament d'Abrera, que està treballant per pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus "com és el personal sanitari, del CAP i les seves professionals, de la nostra residència, voluntaris i voluntàries de Protecció Civil i de l’Abrera Solidària, a la nostra Policia Local, a tots els nostres transportistes, als comerços, a tote les entitats i associacions, les AMPEs i el presonal de les Escoles. I també ha adreçat un missatge a tota la ciutadania d'Abrera.

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00