Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Informa’t adequadament amb els canals oficials sobre la crisi sanitària de la Covid-19
 • Atura't, pensa i verifica! Notícies verificades
 • Cnsulta els Canals de Comunicació de l'Ajuntament d'Abrera

  + 4

 • Mesures Comunicació 01
 • Mesures Comunicació 02
 • Mesures Comunicació 03
 • nous estudis Ràdio Abrera Sala Fernando Espallargas

COMUNICACIÓ

27/4/2020

Des de la regidoria de Comunicació us recomanem informar-vos adequadament a través dels canals oficials per evitar així les 'fake news' sorgides entorn la Covid-19

En aquestes darreres setmanes totes i tots rebem una allau d’informació que tot just podem tenir al palmell de la nostra mà i accedir-hi fàcilment, originada per la crisi sanitària del coronavirus. Per aquest motiu, volem ajudar-vos  a detectar i combatre les ‘Fake News’ (notícies falses, en anglès) amb una sèrie de recomanacions i indicacions que us hem preparat des de l’Ajuntament d’Abrera i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya:

 

Abans de compartir una informació, imatge, vídeo o àudio ens hem de preguntar:

 • Estem segurs que són veritat?
 • Hi coneixem la font d’on prové aquesta informació? Ens ofereix credibilitat?
 • Tenen data? Són actuals o de fa temps?
 • Hem llegit només el titular o la notícia sencera?
 • Si és un àudio, estem segurs que la persona que l’ha enregistrat és realment qui diu ser?

Us recordem que cal confiar només en les comunicacions oficials i seguir els consells de les autoritats i del personal sanitari expert. D’altra banda per contrastar les notícies cal fer un consum plural de mitjans de comunicació.

 

Detecta les Fake News, atura’t, pensa i verifica abans de compartir!

 

Atura't, pensa i verifica! Notícies verificades

  

Continuem treballant per tal que les nostres veïnes i veïns estiguin ben informats

Mantenim el nostre objectiu de difondre la feina que fem des de l'Ajuntament amb el compromís de fer-ho de forma accessible i transparent per a totes i tots les veïnes i veïns d'Abrera. És molt important que la ciutadania abrerenca estigui ben informada. Hem redimensionat i optimitzat els nostres recursos tècnics i humans per posar al vostre abast i reforçar tots els nostres canals d'informació, per tal d'oferir tota la informació de proximitat referent a la crisi sanitària del coronavirus i com l'estem gestionant a nivell local.

 

WEB MUNICIPAL

 • A la nostra pàgina web municipal abrera.cat hem creat un accés directe a totes les informacions referents a la pandèmia del Covid-19 (accediu fent clic aquí). Hi trobareu totes les notícies que s'estan generant entorn a les mesures adoptades amb motiu de l'Estat d'alarma decretat per l'Estat espanyol el 14 de març passat que afecten a tots els àmbits del nostre dia a dia: economia, acció social territori, urbanisme i espai públic, seguretat ciutanada i protecció civil, promoció econòmica i comerç, educació, esports, cultura, infància, joventut, gent gran o salut pública. Unes mesures que es troben en constant canvi i evolució i que us anem actualitzant perquè estigueu al dia del que passa a prop vostre.
 • També disposeu d'una pàgina a la que podeu trobar, de forma concentrada, totes les mesures que estem adoptant des de les diferents àrees de l'Ajuntament per evitar la propagació del coronavirus (accediu fent clic aquí).  Una informació complementada sempre amb suport gràfic amb fotografies, cartelleria, banners i falques radiofòniques.
 • Continuem enviant el nostre Butlletí Digital Setmanal amb un recull de les principals informacions. Només us heu de subscriure fent clic aquí. I totes aquestes informacions també les podeu consultar a través de la nostra aplicació gratuïta disponible per a sistemes Android i IOS "Connectat't a Abrera".

 

RÀDIO ABRERA

 • A Ràdio Abrera hem adaptat la nostra programació habitual, donant prioritat al continguts informatius i de difusió de les mesures de prevenció davant el coronavirus.
 • De dilluns a divendres mantenim els nostres butlletins AbreraInformació amb tota la informació local i comarcal cada hora, de dilluns a divendres des de les 8h a les 20h, després dels titulars de Catalunya Informació.
 • Els caps de setmana i festius mantenim el Resum de la Setmana a les 14h i a les 21h.
 • Totes les informacions també les trobeu a la secció d'Actualitat de la nostra pàgina web radioabrera.cat (accediu-hi fent clic aquí).
 • De dilluns a diumenge, les 24 hores del dia, estem emetent tot un seguit de falques radiofòniques referents a consells per prevenir la propagació del coronavirus, sobre les mesures que s'estant prenent des de l'Ajuntament d'Abrera així com de les iniciatives que estan duent a terme les entitats locals. 
 • Hem realitzat els ajustos tècnics necessaris per poder fer la retransmissió en directe el Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera celebrat el passat 26 de març a través de videoconferència. 
 • A més d'un canal d'informació, Ràdio Abrera som també font d'entreteniment per a la nostra audiència. Per això combinem la informació de servei públic essencial amb l'entreteniment, oferint-vos durant tot el dia i tota la nit una gran selecció musical, així com programes de diferents estils que podeu consultar a la nostra graella de programació (accediu-hi fent clic aquí). 
 • Hem habilitat el WhatApp de Ràdio Abrera perquè tothom que ens escolta pugui enviar-nos els seus missatges de veu per explicar-nos com estan passant el confinament, saludar o felicitar familiars i amics als que no podem veure, o demanar-nos alguna cançó. Aquests missatges s'han d'enviar al  número 637 70 82 47. Posteriorment els emetrem i els penjarem a la nostra programació "A la carta" (podeu sentir els missatges enviats fent clic aquí). 
 • Mantenim actiu el nostre Departament de Publicitat. Hi podeu contactar trucant al 93 770 23 34 (extensió 1224) en horari de 8h a 20h. També podeu escriure un correu a publicitat@radioabrera.cat o contactar a través del formulari de la nostra pàgina web fent clic aquí.
 • Dins les mesures econòmiques preses per l'Ajuntament d'Abrera per ajudar als comerciants per la situació provocada pel coronavirus, i tal i com s'ha fet amb d'altres impostos i taxes municipals, el pagament de la taxa d'emissió de Publicitat a Ràdio Abrera dels serveis prestats durant el mes de març i successius s'ha ajornat. Per a consultes i més informació, contacteu amb l'adreça informacio@abrera.cat

 

XARXES SOCIALS

 • A través de les nostres xarxes socials, des del Departament de Comunicació traslladem als dipositius mòbils de les nostres veïnes i els nostres veïns tota la informació al moment: notícies, activitats, telèfons d'interès, inciatives que s'estan duent a terme al municipi... Ens podeu seguir a Twitter al perfil @AbreraInforma i a Instagram al perfil @abrerainfo. També disposem del Facebook del Departament de Promoció Econòmica amb el perfil @peabrera, on fem publicacions més especialitzades adreçades als sectors empresarial i laboral.  
 • Durant el confinament, hem obert un nou perfil d'Instagram @activatabrera, amb tota l'oferta cultural, d'oci i esportiva per fer des de casa directament al telèfon mòbil. Amb sessions esportives, teatre, tallers, llibres, música, contes, monòlegs...
 • I podeu seguir també l'Instagram del Casal de Joves d'Abrera a @casaldejovesabrera o les xarxes socials de la Biblioteca Josep Roca i Bros: a Instagram @bibliotecaabrera, a Twitter @bibabrera i a Facebook .

  

DISSENY MATERIAL GRÀFIC

 • Des del Departament de Comunicació estem dissenyant i elaborant tota la informació gràfica que generem des de l'Ajuntament, tant per a les notícies de les nostres webs i les nostres xarxes socials.
 • També donem suport gràfic a la resta de serveis municipals que ofereixen informació i atenció a la ciutadania durant l'Estat d'alarma.

 

Treballem perquè els nostres veïns i les nostres veïnes estiguin ben informats de tot allò que passa a Abrera entorn a la crisi sanitària del coronavirus.

 

Mesures Comunicació 01.jpg

Mesures Comunicació 02.jpg

Mesures Comunicació 03.jpg

 

Ara més que mai, per estar al dia quan i des d'on vulguis, connecta't als nostres canals de comunicació!

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

També directament al teu mòbil o tauleta a les aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00