23/6/2022
Consulteu les recomanacions per prevenir toxiinfeccions alimentàries i gaudir de les coques de Sant Joan amb seguretat
Durant la celebració de la nit de Sant Joan s’elaboren i es consumeixen milers de coques. Aquests productes típics, especialment els farcits, poden causar toxiinfeccions alimentàries si no es respecten les condicions d’higiene necessàries en l’elaboració i conservació. Des de l’Ajuntament d’Abrera us traslladem una sèrie de consells per a un consum òptim d'aquest producte.
Els productes de pastisseria, especialment els farcits amb crema o nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes patògens, si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l'època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d'aquests productes.
Recomanacions per prevenir toxiinfeccions alimentàries
Per prevenir possibles toxiinfeccions alimentàries i gaudir de les coques amb seguretat seguiu les recomanacions següents:
Conserveu en fred fins al moment del consum les que contenen crema o nata (si no les consumiu totalment, retorneu-les ràpidament a la nevera)
Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!