Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Medi Ambient - riu i riera

MEDI AMBIENT

25/6/2019

L'Ajuntament d'Abrera es fa ressò de l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica activat avui

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha activat avui un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya a causa de la presència d’una intrusió de pols africana que afecta el país des d'ahir dilluns 24 de juny i de la previsió dels models de dispersió de contaminants.

 

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental.

 

Recomanacions per reduir la contaminació:

Des de les regidories de Medi Ambient i Sanitat de l'Ajuntament d'Abrera es donen una sèrie de recomanacions als veïns i veïnes d'Abrera per tal de reduir aquests agents contaminants:

  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit
  • Utilitzar el transport públic
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…)
  • Utilitzar el cotxe compartit
  • Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).
  • En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes
  • Optimitzar la climatització de les llars

Podeu consultar més recomanacions fent clic aquí o al final d'aquesta pàgina per tal de reduir l’exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l’aire.

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00