Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Obres de Carrer Major (juny 2019)
  • Obres de Carrer Major (juny 2019)

OBRES I SERVEIS

19/6/2019

Continuen els treballs de millora de l'accessibilitat en un tram del carrer Major d'Abrera

Des de l'Ajuntament d'Abrera es continua treballant en les obres de pavimentació del carrer Major del nucli urbà per posar en el mateix nivell el pas dels vianants i els vehicles (plataforma única). El 2 d'abril passat es va tallar el trànsit en el tram inicial del carrer Major, entre l’avinguda de Lluís Companys i el carrer de l’Era (antic Corraló), per les obres. Els vehicles poden sortir pel carrer de l’Era (antic Corraló), que ha canviat temporalment el seu sentit de circulació, i  pel carrer de la Florida, on temporalment hi ha doble sentit de circulació. Per aquest motiu, no es pot estacionar cap vehicle en el carrer de la Florida, entre el carrer Miraflors i el carrer de l'Era. Sí que es permet el pas de vianants en el tram del carrer Major en obres.

 

En una primera fase de les obres es manté la vorera est del carrer (vorera de l'Ajuntament vell). Pels habitatges del costat oest (sala municipal) s'habilitaran connexions des de cada un dels habitatges amb el carrer. Una vegada l'obra estigui avançada es farà un canvi de pas de vianants cap a la banda oest per tal de completar la nova pavimentació del carrer.

 

L'actuació és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i ECOM, un moviment associatiu integrat per organitzacions de persones amb discapacitat física, per fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat en tots els àmbits.

ECOM ha revisat la proposta d’actuació de la plataforma única.

 

Els vianants són la prioritat 

Amb l'eliminació de les voreres estretes, el carrer principal del nucli antic serà més accessible. Els vianants tindran prioritat en la circulació per aquest carrer. La zona de pas pels vianants i els vehicles quedarà diferenciada amb materials i textures diferents.

 

Les obres inclouran també la reforma del mur de contenció i la barana que hi ha a la cruïlla del carrer Major amb l’avinguda de Lluís Companys, la millora de l’enllumenat del carrer i de la connexió entre el passeig de l’Església i el passatge de les Escoles Velles. Les línies elèctriques de baixa tensió i els encreuaments aeris de telefonia quedaran soterrats. També es condicionaran les instal·lacions de sanejament i abastament d’aigua.

 

L'actuació es finalitzarà a mitjans del mes d'agost.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00