Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Sant Hilari
  • Signem un nou conveni de col·laboració amb la UB per estudiar el nostre jaciment de Sant Hilari
  • Signem un nou conveni de col·laboració amb la UB per estudiar el nostre jaciment de Sant Hilari

    + 1

  • Signem un nou conveni de col·laboració amb la UB per estudiar el nostre jaciment de Sant Hilari

ACCIÓ CULTURAL I PATRIMONI

18/6/2019

L'Ajuntament d'Abrera signa un conveni de col·laboració amb la UB per estudiar el jaciment arqueològic de Sant Hilari

Els treballs impulsats des de l'Ajuntament d'Abrera des de 2016 han posat en relleu la importància del jaciment, amb restes arqueològiques de l'època romana i medieval. L'alcalde, Jesús Naharro, ha signat el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Abrera i la Secció de Prehistòria i Arqueologia del Departament d'Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona (UB) per tal de treballar en la recerca històrica i arqueològica del jaciment del complex arqueològic de Sant Hilari.

 

El jaciment arqueològic de Sant Hilari d'Abrera ha estat objecte d'intervencions arqueològiques puntuals. Des de l'Ajuntament d'Abrera hem signat aquest conveni col·laboratiu per tal d'estudiar del conjunt arqueològic abrerenc i la realització un projecte de valoració integral. Aquest estudi es portarà a terme sota l'assessorament i supervisió dels responsables científics i professors de la Universitat de Barcelona, els doctors Gisela Ripoll i Francesc Tuset, reconeguts investigadors amb una àmplia experiència en aquest àmbit i prestigi internacional.

 

Equip científic i tècnic

El Departament d'Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona disposa dels mitjans tècnics i humans necessaris per desenvolupar un projecte geològic i patrimonial de gran magnitud.

L'acord estableix que els professors responsables del projecte atendran les consultes i necessitats del nostre Ajuntament i es comprometen a assessorar científicament el treball de camp i de laboratori, donant continuïtat als estudis arqueològics que ja s'han realitzat a Sant Hilari. També es promourà el diàleg i les sinergies entre l'equip investigador, l'equip tècnic municipal i els diferents agents implicats, com la Diputació de Barcelona i el Servei Territorial d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya. També es vetllarà perquè la recerca i les intervencions es facin segons uns criteris científics i metodològics per tal d'assolir els millors resultats. A banda es donarà suport per a l'elaboració d'un Pla Director del jaciment.

 

El conveni que s'ha signat aquest matí té una durada prevista fins al proper 31 de desembre de 2020 i es podrà prorrogar per acord d'ambdues parts fins a un màxim de dos anys.

 

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00