Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

 • Revetlles de Sant Joan
 • Cartell de les Revetlles de Sant Joan 2019 d'Abrera

CULTURA/PROTECCIÓ CIVIL

19/6/2019

Tot a punt per la revetlla de Sant Joan a Abrera. Consulteu els consells per l'ús de petards amb seguretat i el consum saludable de coques

Aquest diumenge 23 de juny se celebrarà la revetlla de Sant Joan a diversos punts d’Abrera, tant al nucli urbà com als diferents barris. Des de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament es demana molta de precaució a l’hora de gaudir d’aquesta celebració.

Al nucli urbà, concretament a la plaça de Pau Casals, a partir de les 20h es donarà el tret de sortida a la festa que s'ha organitzat des de l’Ajuntament d'Abrera, a la que tothom hi està convidat. Només heu de realitzar la inscripció prèvia a l'adreça actespublics@ajuntamentabrera.cat.

Les revetlles dels barris estan organitzades per les Associacions de Veïns amb la col·laboració de l’Ajuntament. A Ca n’Amat, la festa començarà a les 21 h, ambientat per l’equip de música de l’Associació de Veïns de Ca n’Amat fins a les 04.00 h. També se celebrarà la revetlla a Can Vilalba, al Casal Social, a les 20.00 h. Hi haurà coca i cava per a tots i totes els i les assistents que podràn gaudir de la companyonia i el bon ritme fins a les 02.30 h aproximadament. I per últim, també hi haurà festa a Santa Maria de Vilalba, concretament al parc de la Pista, a partir de les 20.00 h, amb amenització musical fins les 03.00 h.

 

Gaudir de la festa amb seguretat

Es tracta d’una festa marcada per les revetlles i també per l’ús de material pirotècnic i per això, des dels departaments de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l'Ajuntament d'Abrera es donen alguns consells per gaudir de la festa amb seguretat:

 • Abans de manipular els petards, assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics en un establiment autoritzat.
 • No us guardeu petards a les butxaques. Cal llegir les instruccions de cada article.
 • No subjecteu els petards amb les mans. 
 • No poseu els petards a prop de la cara ni del cos. 
 • Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars. Enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos. Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo. 
 • No llanceu mai petards contra ningú.
 • No llanceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones. 
 • Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres. 
 • No encengueu cap petard dins les cases. No llanceu ni manipuleu petards des de balconades ni finestres. 
 • Vigileu que no hi hagi a la vora líquids inflamables. S’encenen fàcilment i els vapors poden explotar.
 • No talleu el tro final de les traques, poden explotar amb violència. 
 • No fiqueu mai petards dins de totxanes ni ampolles, perquè en explotar poden ser perillosos

 

Recomanacions per un consum saludable de les coques de Sant Joan

Durant la celebració de la revetlla de Sant Joan s’elaboren i es consumeixen milers de coques. Aquests productes típics, especialment els farcits, poden causar toxiinfeccions alimentàries si no es respecten les condicions d’higiene necessàries en l’elaboració i conservació. Des de l’Ajuntament d’Abrera us traslladem una sèrie de consells per a un consum òptim d'aquest producte.

L'increment de les temperatures característic d'aquesta època de l'any en el nostre territori suposa un factor de risc associat al consum d’aquests productes. És important adquirir les coques en un establiment apte per a l’elaboració o la venda d’aquests aliments. Aquests establiments són els encarregats d’oferir als consumidors productes que reuneixen les garanties sanitàries i alhora estan sotmesos al control oficial de les autoritats.
Per prevenir possibles toxiinfeccions alimentàries i gaudir de les coques amb seguretat seguiu les recomanacions següents:

 • Si les elaboreu, respecteu les normes bàsiques d'higiene: netejar, separar, coure, refredar.
 • Si les compreu, feu-ho en un establiment apte per a l'elaboració i/o la venda d'aquests aliments.
 • Trieu-ne el tipus (farcides o no) en funció de les possibilitats de conservar-les fins al moment del consum.
 • Conserveu en fred fins al moment del consum les que contenen crema o nata (si no les consumiu totalment, retorneu-les ràpidament a la nevera).
 • Si heu de fer un desplaçament llarg i no podeu assegurar la seva conservació en fred, és millor preparar o comprar coques que es poden conservar a temperatura ambient, o bé preveure'n l'elaboració o l’adquisició en el lloc de destinació.

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00