Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Acte de constitució per al mandat 2019-2023 de l'Ajuntament d'Abrera
  • Acte de constitució per al mandat 2019-2023 de l'Ajuntament d'Abrera

AJUNTAMENT

15/6/2019

L'Ajuntament d'Abrera queda constituït per al mandat 2019-2023 i Jesús Naharro ha estat escollit Alcalde d'Abrera

La Sala de Plens de l'Ajuntament ha acollit, aquest dissabte 15 de juny a les 12 del migdia, una sessió extraordinària del Ple municipal per la constitució de la nova Corporació municipal per al mandat 2019-2023, després de les eleccions municipals celebrades el diumenge 26 de maig passat.

L'esdeveniment ha començat amb la constitució de la Mesa d'Edat, formada pels regidors i regidores electes de major edat i menor edat. Els regidors i regidores electes s'han acreditat davant la Mesa presentant el seu D.N.I. i la credencial de la Junta Electoral.

Seguidament s'ha cridat en veu alta al regidor de més edat, Miquel Carrión Mateo, per actuar com a President de la Corporació, i al regidor de menor edat, Joaquim Eandi Cuttica, per exercir de secretari. Tots dos han pres possessió del càrrec davant un faristol amb la Constitució Espanyola i l'Estatut de Catalunya i s'han assegut a l'hemicicle, al lloc corresponent als regidors i regidores del ple.

A continuació, Miquel Carrión ha declarat oberta la sessió per a la constitució de l’Ajuntament d’Abrera i Joaquim Eandi ha cridat per ordre alfabètic la resta de regidors electes, que han jurat o promès el càrrec davant el faristol: Mercedes Álvarez Montes, Alfredo Delgado Ortega, Arantza Galofré Freire, Mónica Lorente Gil, Maria Guadalupe Marcos Giménez, José Andrés Martín Álamo, Giulia Mirto Ariño, Jordi Moreno Moreno, Jesús Naharro Rodríguez, Montserrat Navarro Caraballo, Maria Teresa Novell Joya, Sara Roca Ibáñez, Albert Roca Presas, Francisco Sánchez Escribano i Xavier Serret i Marsiñach. A mesura que han anat prenent possessió, els regidors i regidores electes han pogut seure al lloc reservat per als regidors i regidores.

Un cop tots els regidors i regidores han pres possessió dels seus càrrecs, el president de la Mesa, Miquel Carrión, ha declarat constituïda la nova Corporació municipal per al mandat 2019-2023.

L'acte ha continuat amb la votació per escollir un nou Alcalde o Alcaldessa entre els regidors i regidores que van enpaçalar les seves llistes electorals als comicis municipals del 26 de maig. En aquesta elecció s'han presentat com a candidats i candidates, la cap de llista de Ciutadans, Mònica Lorente i el cap del Partit dels Socialistes de Catalunya, Jesús Naharro.

El sistema de votació és secret i cada regidor i regidora ha dipositat el seu vot escrit en un paper en una urna per ordre alfabètic. Finalitzada la votació, la Mesa ha realitzat l'escritini mostrant les paperetes al Consistori i dient el nom del candidat votat en veu alta.

Amb 13 vots, Jesús Naharro Rodríguez (PSC) ha estat escollit com a Alcalde per al mandat 2019-2023. D'altra banda, Mònica Lorente (C's) n'ha obtingut 1 vot i 3 vots han estat en blanc. A continuació, Jesús Naharro ha jurat/promès el seu càrrec. I el president de la Mesa d'Edat, Miquel Carrión, li ha entregat la vara d'alcalde. En aquest moment, els membres de la Mesa presidencial de la Mesa d'edat han cedit la presidència al nou alcalde.

Jesús Naharro ha saludat i donat les gràcies a la sala i ha cedit la paraula als portaveus dels diferents grups polítics municipals, de menor a major, que s'han manifestat sobre el sentit de vot i sobre el nou mandat que comença.

Finalment, el nou Alcalde ha pres la paraula i ha agraït a tots i totes els regidors i regidores del passat mandat el seu treball i dedicació i també a tots i totes els veïns i veïnes d'Abrera el seu recolzament en les passades eleccions locals del 26 de maig.

 

Nou acord de govern per Abrera

El PSC i ERC han signat un nou acord de govern per a aquest nou mandat. Aquest nou acord posa en valor una visió tranversal i diversa a l’hora de governar, incorporant al recolzament majoritari de les veïnes i veïns, una nova suma de visions que enriquirà el treball de l’Ajuntament, consolidant la política basada en l’esforç, la transparència i l’empoderament a la ciutadania.

 

 

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00