Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Treballem en la prevenció d'incendis forestals durant l'estiu
  • Treballem en la prevenció d'incendis forestals durant l'estiu

PROTECCIÓ CIVIL

13/6/2019

Demà divendres s’inicia el dispositiu d’informació i vigilància contra incendis forestals a Abrera

Durant els mesos d'estiu es treballarà en la ràpida detecció de columnes de fum o incendis forestals i des de l’Ajuntament d’Abrera, des de demà i fins el 30 d’agost es destinaran diversos recursos dins d’aquest pla. La finalitat bàsica és la d’evitar els incendis durant l’època de màxim risc i, en cas que es produeixin, tinguin el menor efecte possible. Aquesta tasca es realitza en coordinació amb els Bombers de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, el cos d’Agents Rurals, l’Agrupació de Defensa Forestal El Roure i el cos de Voluntaris de Protecció Civil del ajuntament abrerenc.

 

Concretament, els objectius prioritaris del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals són evitar l'inici dels incendis forestals a través de la dissuasió i la informació a la població, establir les eines i estratègies necessàries per a l'anticipació a l'inici i propagació d'un incendi forestal, detectar els incendis forestals com més ràpidament millor i col·laborar amb els dispositius de prevenció i extinció d'altres institucions.

 

Enguany també es comptarà amb una unitat mòbil d’informadors realitzant les tasques de detecció, informació i vigilància. Les unitats mòbils d'informació i vigilància estan formades per un informador o informadora amb un vehicle tot terreny que recorre una zona assignada durant un horari i un període establerts. Aquesta persona és l’encarregada d'explicar als usuaris i usuàries de les zones forestals les mesures de prevenció d'incendis, dissuadir-los de cometre infraccions a la reglamentació en aquesta matèria i detectar columnes de fum. Està en contacte permanent amb el seu centre de control mitjançant radiotelefonia i cada unitat té assignats dos informadors que s'alternen cada quatre o cinc dies aproximadament.

 

Els informadors i vigilants se’ls podrà reconèixer per la seva indumentària i distintius i el seu vehicle blanc amb la retolació de 'Prevenció d'incendis forestals' sobre groc. Des de l'Ajuntament, els informadors, els operadors, les guaites i els responsables del Pla de Vigilància i Informació juntament amb l'ADF el Roure d'Abrera i la Diputació, es treballa conjuntament per realitzar les tasques de planificació i gestió d'aquest servei. A més, des de Protecció Civil d’Abrera, es reforça aquesta informació i vigilància als usuaris del bosc, amb la col·laboració dels voluntaris de protecció civil que incrementes les seves sortides en aquest període per col·laborar en la informació a la ciutadania i la detecció de risc d’incendi forestal en tot municipi d’Abrera. Com cada any, des de l’Ajuntament es dona suport a la campanya amb el finançament del combustible dels vehicles participants en el PVI a més de facilitar-ne la neteja i l’aparcament del vehicle.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00