Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • L'Ajuntament d'Abrera s'adhereix a la declaració del Dia internacional contra l'LGTBIfòbia avui 17 de maig
  • L'Ajuntament d'Abrera s'adhereix a la declaració del Dia internacional contra l'LGTBIfòbia avui 17 de maig
  • L'Ajuntament d'Abrera s'adhereix a la declaració del Dia internacional contra l'LGTBIfòbia avui 17 de maig

    + 1

  • L'Ajuntament d'Abrera s'adhereix a la declaració del Dia internacional contra l'LGTBIfòbia avui 17 de maig

DONES I IGUALTAT

17/5/2019

L'Ajuntament d'Abrera s'adhereix a la declaració del Dia internacional contra l'LGTBIfòbia avui 17 de maig

Avui 17 de maig és el dia internacional contra l’LGTBIfòbia i l’Ajuntament d’Abrera s’ha adherit a la declaració elaborada per la Xarxa de Serveis d'Atenció Integral LGBTI de Catalunya. A més, des del servei de Dones i Igualtat avui s’han preparat algunes actuacions per tal de sensibilitzar i visibilitzar el col·lectiu LGTBI, així com per prevenir actituds lgtbifòbiques.

En aquest sentit es penja al balcó de l’Ajuntament la bandera irisada i a la Biblioteca Josep Roca i Bros es pot consultar una mostra sobre la temàtica tant per a adults, com també de contes i literatura per a la infància i joventut.

Actualment, l’Ajuntament d’Abrera està en procés d’elaboració del Pla d’Igualtat LGTBI treballant conjuntament amb el Consell Comarcal i apostant per tal de poder optimitzar els recursos de la zona i sumar sinèrgies amb la resta de municipis que també s’hi adhereixen.

 

Xarxa de municipis LGTBI

A banda, s’està treballant també activament per la creació de la Xarxa de municipis LGTBI per la diversitat afectiva, sexual i de gènere, conformada per diversos ajuntaments catalans, compromesos, des de fa anys, amb el desplegament de les polítiques de gènere i convençuts de defensar els drets de totes les persones a estimar i a viure la seva sexualitat i identitat en peu d’igualtat. Amb aquesta xarxa es pretén compartir experiències, crear sinèrgies i sumar voluntats en la defensa dels drets de totes les persones a estimar, a viure i a ser.

També es vol donar suport i difusió al vídeo publicat pel Grup d’Àudiovisuals de l'Àrea de Comunicació dels Mossos d’Esquadra, en reconeixement al gran treball que han realitzat junt amb l’alumnat de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet del Vallès i continuar amb el compromís per aconseguir garantir els drets de totes les persones per igual, sense distincions ni discriminacions per cap tipus de raó. Podeu visualitzar el video fent clic aquí i a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

17 de maig, Dia internacional de la lluita contra l'LGTBIfòbia

Des que el 1990, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. El Govern de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI i les entitats s'adhereixen a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

Els principis d'equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. El conjunt de les institucions catalanes expressem la ferma voluntat de continuar implementant aquesta llei en tot el seu abast per a eradicar qualsevol situació de discriminació i assegurar que la diversitat sexual i afectiva es pugui viure en plena llibertat. I també vol expressar la seva voluntat d'assegurar el compliment d'aquesta llei i el seu desplegament a tot el territori mitjançant la xarxa territorial de Serveis d’Atenció Integral LGBTI, per tal de reconèixer, visibilitzar i posar en valor les diversitats sexuals i d’expressió de gènere i atendre de manera integral en cooperació interadministrativa i interdepartamental les persones dels col•lectius i llurs entorns.

Així mateix, la societat catalana vol mostrar el seu suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per llur identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, on encara persisteix aquesta persecució en un important nombre de països, amb penes de presó tortura o fins i tot la mort. És per això que també reivindiquem la protecció i el refugi de les persones LGBTI.

Amb motiu d'aquesta jornada, doncs, condemnem totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; apostem pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i fem una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col•lectius i a tota la societat civil per a eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d'identitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual.

A Catalunya, i així ho reconeix la Llei, totes les persones han de poder viure llurs diferències de gènere o sexe en condicions d'igualtat, equitat i llibertat. A la part inferior d'aquesta pàgina podeu consultar la Declaració institucional del dia mundial contra l’LGTBIfòbia i la Llei 11/2014 de 10 d'octubre per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00