Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Nens saharauís

SERVEIS SOCIALS / INFÀNCIA

16/5/2019

Els infants Sahrauís podran gaudir de les vacances d’estiu a Abrera dins el projecte solidari 'Vacances en Pau' 2019

Abrera participa de nou a la iniciativa ‘Vacances en Pau’, que consisteix en el desplaçament de menors Sahrauís entre 10 i 12 anys a Catalunya, durant els mesos de juliol i agost. Aquest és un programa del què es beneficien anualment, a l'estat Espanyol, al voltant de cinc mil infants refugiats sahrauís. A Catalunya han vingut en els últims anys uns 500 infants. Durant la seva estada conviuen amb famílies catalanes, compartint la cultura i els costums de Catalunya, així com transmetent a la família d'acollida la seva cultura i tradicions sahrauís. Precisament aquest és un dels objectius fonamentals d'aquest programa; l'intercanvi de costums, vivències, experiències, emocions i sensacions. I de fet resulten enriquidores tant per al nen com per a la seva família d'acollida.

 

El programa, també persegueix altres objectius com treure als nens de les precàries condicions de vida en què viuen i especialment durant l'estiu l'època més dura de la vida al desert. Facilitar-los l’accés a unes revisions sanitàries en condicions i a una atenció especialitzada si així la necessiten. Oferir-los la possibilitat d'entrar en contacte amb un altre món totalment diferent al seu on poden veure i conèixer coses que només han vist en els llibres de text o a la televisió. Donar-los l'oportunitat de practicar i aprendre els idiomes català i castellà.

 

I per últim, els infants sahrauís constitueixen la millor ambaixada del seu poble, ningú com ells sap traslladar el sofriments, el drama i la injustícia que pateixen les seves famílies i el seu poble en general.

 

En definitiva, ‘Vacances en Pau’, per als sahrauís és el projecte de solidaritat i cooperació més important que es pot desenvolupar per i amb la població Sahrauí. És un programa humanitari i humanista que compleix amb tots els criteris i objectius del mil·lenni plantejats per tots els organismes internacionals.

 

Les persones interessades en acollir un infant saharauí aquest estiu a Abrera, poden adreçar-se a a l'adreça electrònica fent click aquí o al telèfon: 616 664 987.

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00