Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Prova de sirenes
  • provasirenes

PROTECCIÓ CIVIL

9/4/2019

Aquest matí a les 10h ha tingut lloc la prova de sirenes d'alerta per risc químic instal·lades a Abrera

Aquesta ha estat la primera prova de sirenes que el Departament de Protecció Civil de la Generalitat fa aquest any i han sonat un total de 89 sirenes instal·lades a 39 municipis de Catalunya. La prova es realitza per comprovar el funcionament de les sirenes i fer que tots els ciutadans coneguin el so i sàpiguen què cal fer en cas d'emergència.

 

A Abrera hi ha dues sirenes, ubicades al nucli urbà (Parc de l’Església) i al barri de Les Carpes. A les 10.00 hores han sonat tres senyals oscil·lants d’un minut de durada, separats per silencis de cinc segons, que indiquen l’inici de la prova. Deu minuts més tard, a les 10.10 hores, ha sonat un senyal continu de trenta segons de durada per marcar el final de la prova. 

 

Segons han informat fonts del Departament de Protecció Civil de l'Ajuntament d'Abrera, la prova ha estat correcta i s'ha dut a terme sense cap incident. Efectius de Protecció Civil i dels seus voluntaris s'han repartit pel nucli urbà i els diferents barris d'Abrera per informar a la població de la prova de les sirenes i actuar com a observadors, i la Policia Local ha cobert d'altres zones sensibles, com ara la zona del mercat setmanal ambulant. Com a novetat aquest any s’ha realitzat una prova de so geolocalitzada per veure al plànol amb temps real l’abast del so d’alerta i fi d’alerta de les sirenes per risc químic. Durant la realització de la prova s'han rebut cinc trucades de diferents zones del municipi (Can Villalba, passeig de l'Estació i carrers Manresa, Frederica Montseny i Antoni Machado.

 

 

 

Què cal fer en cas d’accident químic?
La mesura de protecció que caldria dur a terme en cas d’un accident químic real és la del confinament en un edifici mentre duri l’alerta. No aneu a buscar els nens a l’escola, els educadors ja tenen instruccions de com actuar. També cal saber que els vehicles no són segurs. Si s’està conduint s’ha de sortir del cotxe i buscar refugi en un edifici. A més, a través del 107.9FM de Ràdio Abrera i d'aquesta pàgina web podreu seguir les indicacions pertinents.

 

Trobareu més informació fent clic aquí.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00