Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • 15 de març, Dia Mundial dels Drets del Consumidors
  • Omic - Servei d'Atenció al Consumidor

PROMOCIÓ ECONÒMICA I COMERÇ

26/3/2019

L’OMIC d’Abrera va atendre durant l’any 2018 un total de 209 visites i va iniciar 80 procediments de reclamació

Segons el darrer informe estadístic facilitat per l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor d’Abrera, durant l’any passat un 72% de les visites ateses han quedat en consultes, mentre que un 27% dels casos han derivat en reclamacions vers empreses, i només l’1% restant respon a un procediment de queixa o denúncia.

 

Per sectors de consum, un any més les telecomunicacions tornen a ser el sector amb més consultes amb un total de 59 casos atesos, seguit de l’electricitat amb 49 consultes. En tercer lloc el comerç ha concentrat 26 casos, dels quals 14 tenen a veure amb comerç electrònic.

 

Pel que fa a la resolució de les consultes realitzades pels consumidors i consumidores abrerencs durant el 2018, en un 55% dels expedients tramitats, l’OMIC d’Abrera ha aconseguit una resolució favorable als interessos de la persona consumidora. En el sentit contrari, en un 23% dels expedients no s’ha pogut trobar una solució satisfactòria. Un 10% dels expedients han acabat sent derivat a altres organismes competents. En un 7% dels casos la persona consumidora ha desistit del procediment, i finalment un 4% han estat objecte d’un arbitratge de consum per part de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya.

 

La mitjana de tramitació d’expedients és de 63,6 dies en aquests moments i la xifra de rescabalament econòmic a la que s’ha arribat és de moment, de 3.108,60 euros, que suposa una mitjana de 259,05 euros per cas (només es comptabilitzen els casos en els quals existeix de forma clara un import de rescabalament).

 

Finalment, si es té en compte el mitjà de contacte amb l’OMIC d’Abrera, el 92% de les consultes s’han realitzat de forma presencial, mentre que un 5% dels casos han entrat directament a través del registre general de l’Ajuntament. Un 2% de les persones consumidores d’Abrera s’han posat en contacte per via telefònica. I no consta cap primer contacte amb l’OMIC a través del correu electrònic.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00