Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Primera sessió plenària de la Junta Local de Seguretat d'Abrera
  • Primera sessió plenària de la Junta Local de Seguretat d'Abrera
  • Primera sessió plenària de la Junta Local de Seguretat d'Abrera

    + 3

  • Primera sessió plenària de la Junta Local de Seguretat d'Abrera
  • Primera sessió plenària de la Junta Local de Seguretat d'Abrera
  • Primera sessió plenària de la Junta Local de Seguretat d'Abrera

SEGURETAT CIUTADANA

19/3/2019

El dijous 14 de març es va celebrar la primera sessió plenària de la Junta Local de Seguretat d'Abrera

Per primer cop, la sala de plens de l'Ajuntament va acollir el dijous 14 de març la primera Junta Local plenària de Seguretat d'Abrera, que estableix les polítiques de seguretat en el municipi, amb l'assistència de representants de les associacions de veïns d’Abrera i dels grups municipals, una sessió per explicar les dades de seguretat a Abrera de forma clara i transparent.

 

Cal destacar la reducció del nombre de delictes en un 9,22% entre els anys 2017 i 2018. La disminució dels delictes contra les persones en un 28,33%, el descens dels delictes contra el patrimoni en un 11,35%, i la disminució dels robatoris amb força a domicilis en un 31,17%, també en el període 2017-2018.

 

La taxa de delictes a Abrera és de 41,5 per cada mil habitants, 31 punts per sota dels 72 per cada 1.000 habitants registrats a tot Catalunya.

 

En els anys 2017 i 2018 s'incrementen les estafes en un 22,08% i els delictes contra la seguretat viària en 95,45%; paràmetres que s'han indicat la seva ascendència derivada d'una major informació preventiva i a les millores introduïdes en els sistemes de patrullatge, que ajuden a una millor detecció.

 

La modernització i professionalització de la Policia Local i la coordinació entre les diferents forces i cossos de seguretat són altres aspectes que es van comentar a la Junta Local de Seguretat.

 

Podeu consultar totes les dades de la Junta Local de Seguretat fent clic aquí i a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Composició de la Junta Local de Seguretat

La Junta Local de Seguretat del 14 de març estava formada per l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, com a president; el cap delegat d'oficina del Govern a Barcelona, Martí Rovira; el regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Personal, José Luis Hita; la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto; l'inspector de la Policia Local, Juan Antonio González; el sergent de la Policia Local, Antonio Villalba, l'inspector en cap de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Martorell, Óscar Carreras; el subinspector de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Martorell, Jordi Martín; el tinent de la Compañía de la Guardia Civil de Vilanova i la Geltrú, Jose Mª Nagore, el cap de la Comisaría Local de Cornellà - Castelldefels i Sant Boi de la Policia Nacional, Emiliano Rubio, la doctora i cap del SEM RPMS, Àngels López; el cap de parc de Bombers de Martorell, el sergent Ferran Sansano i el cap de l'Àrea d'Operacions de la Regió d'Emergències Metropolitana Sud, Moisés Galán.

Regidors i associacions de veïns
La junta va comptar entre el públic assistent amb el regidor de Medi Ambient i Sanitat, Xavier Serret, el regidor d'Abrera en Comú, Valeri Mena, el regidor d'Ad'A, Miquel Carrión, la regidora de C's, Mónica Lorente, i representants de les veïnes i veïns del municipi: Associació de Propietaris de Sant Hilari, Associació de Veïns i Propietaris de Les Carpes de Vilalba, Associació de Veïns del Barri del Rebato Els Porrons d'Abrera, Associació de Veïns de Ca n'Amat, Associació de Veïns de Can Vilalba, Associació de Veïns de Santa Maria de Vilalba, i Associació de Veïns La Florida i un nombrós grup d'agents de la Policia Local.

Funcions de la Junta
La Junta local de seguretat estableix les polítiques de seguretat local i fixa els criteris de coordinació, col·laboració i cooperació dels diversos cossos de policia i altres serveis de seguretat per tal que responguin a principis de racionalitat i eficiència i compleixin els acords fixats per la junta i els previstos al Pla local de seguretat, de manera complementària amb els objectius de seguretat de Catalunya. És, així mateix, l'òrgan de participació dels diversos sectors socials que es poden veure afectats.

A partir de la diagnosi de l'estat de la seguretat pública en el municipi, s'orienten les activitats i l'acció policial (prioritats, accions especials i campanyes de prevenció), i la seva coordinació amb tots els serveis públics que treballen en el municipi amb la finalitat d'assolir un sistema de seguretat global, eficaç i de qualitat per a la ciutadania, que garanteixi la seguretat i asseguri el clima de convivència adequat per al desenvolupament individual i col·lectiu en un entorn de qualitat.

Agraïment
La Junta Local de Seguretat també va destacar la feina realitzada pel sergent de la Policia Local, Antonio Villalba, que la setmana passada es va jubilar després de 34 anys de servei al municipi d’Abrera.INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00