Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

 • Presentació del Pla de gestió i desenvolupament del Parc Rural del Montserrat
 • Presentació del Pla de gestió i desenvolupament del Parc Rural del Montserrat
 • Presentació del Pla de gestió i desenvolupament del Parc Rural del Montserrat

  + 2

 • Signem l'acta fundacional de l'Associació del Parc Rural del Montserrat
 • Abrera Parc del Montserrat

MEDI AMBIENT

15/3/2019

Es presenta el Pla de gestió del Parc Rural del Montserrat del que forma part l'Ajuntament d'Abrera

L'edifici de l'antic escorxador d'Olesa de Montserrat ha acollit aquest dijous al vespre l'acte de presentació del Pla de gestió i desenvolupament del Parc Rural del Montserrat del qual forma part l'Ajuntament d'Abrera, juntament amb 11 municipis més i la Diputació de Barcelona. L'alcalde, Jesús Naharro, i el regidor de Medi Ambient, Xavier Serret, van assistir a l'acte juntament amb alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores dels municipis que integren l'Associació del Parc Rural del Montserrat, representants de la Diputació de Barcelona i productors i productores agrícoles i ramaders.

 

El Pla de gestió i desenvolupament del Parc Rural del Montserrat permetrà que el Parc Rural del Montserrat engegui accions fermes per promoure el territori i l’activitat que s’hi desenvolupa. Després de la presentació del pla, els assistents van gaudir d'un tast sensorial del Parc Rural del Montserrat a càrrec del restaurant Cal Tallón d'Olesa de Montserrat. Joan Soler, president de la DO Bages i Natxo Tarrés, músic i activista cultural, van acompanyar el tast de productes gastronòmics locals, com l'oli d'oliva abrerenc "L'oblit" de Can Morral de Santa Maria de Vilalba, amb maridatge de vins.

 

 L'Associació de Parc Rural del Montserrat té diversos objectius, com:

 • Oferir suport i serveis als projectes empresarials i iniciatives socioeconòmiques relacionats amb l’agricultura, la ramaderia, la gestió forestal, i els serveis vinculats al medi rural.
 • Preservar el seu caràcter rural i el paisatge en mosaic agroforestal, a partir del foment de l’agricultura, la ramaderia, la gestió forestal i la prevenció d’incendis forestals.
 • Fer valdre la gran diversitat de productes de pagès i elaboració artesana del Parc Rural del Montserrat: l’olivera, el cereal i la vinya (cultius propis de la triada mediterrània), la carn de pastura, els embotits, el mató, els formatges, l’oli, el vi, les fruites i verdures de les hortes, els ametllers.

 

Constitució de l'Associació del Parc Rural del Montserrat

El 12 de febrer passat es va signar a Collbató l'acta fundacional de l'Associació que presideix l'alcalde de Collbató, Miquel Solà, i a la que l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, n'és el secretari, i es va crear formalment l'entitat integrada per 12 municipis de les comarques del Baix Llobregat, el Bages, l'Anoia i el Vallès Occidental: Abrera, Olesa de Montserrat, Collbató, El Bruc, Piera, Castellolí, Marganell, Sant Vicenç de Castellet, Vacarisses, Viladecavalls, Ullastrell i Rellinars.

 

El Parc Rural del Montserrat és un projecte promogut per municipis de l'entorn de la Muntanya de Montserrat amb la Diputació de Barcelona per desenvolupar l’activitat productiva econòmica agrícola, ramadera i forestal en aquest territori.  El Ple Municipal del nostre Ajuntament va aprovar, en la sessió ordinària del dijous 31 de gener de 2019, la participació del nostre consistori i els estatuts de l'Associació del Parc Rural del Montserrat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

 

 

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00