Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • LOGO-OFICIAL-DONA-LILA

8M VAGA FEMINISTA

8/3/2019

Des de Ràdio Abrera donem suport a la vaga feminista convocada per la jornada d'avui 8 de març Dia Internacional de les Dones

Les treballadores de Ràdio Abrera donem suport a la vaga feminista convocada per la jornada d’avui, 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Per això avui només hi haurà veus masculines a la nostra programació. El programa “La Música i Tu” que emetem de dilluns a divendres d’una a quatre de la tarda, estarà presentat pel nostre company Txema VO, amb una selecció de les millors artistes i grups liderats per dones de tots els temps, i els Serveis Informatius de Ràdio Abrera, durant tot el dia aniran a càrrec de l’Óscar Navarro.

Per la seva part, la col·laboradora Sonia Fraile, que condueix el programa “Music.cat” els divendres de set a vuit del vespre, ha preparat una edició especial dedicada a les veus femenines al panorama musical català.

 

Serveis mínims a l’Ajuntament d’Abrera

Des de l’Ajuntament d’Abrera també es dóna suport a la vaga d’avui 8 de març. L'Ajuntament d'Abrera ha fixat serveis mínims sense poder garantir fora dels especificats, el funcionament de cap altre servei. Es tracta de 3 persones a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, 2 al Servei d'Aigües Municipal de la Brigada, 1 persona a la Unitat de Recursos Humans, 2 al Departament d'Intervenció, 1 a Secretaria, 1 a Ràdio Abrera i 1 persona d'atenció al públic als departaments d'Urbanisme i Territori, Serveis Socials i Promoció Econòmica.

 

Serveis mínims a d’altres serveis

Per part de la Generalitat també s’han decretat serveis mínims a diversos serveis que poden afectar els ciutadans d’Abrera: Al transport, els autobusos i els Ferrocarrils de la Generalitat garanteixen serveis mínims durant les hores punta, del 50% en hores punta, és a dir de dos quarts de set a dos quarts de deu del matí i de cinc de la tarda a vuit del vespre, i del 25% durant la resta de la jornada. Rodalies per la seva part garanteix el 33% del servei.

Els centres i establiments sanitaris de la Xarxa Sanitària d’Utilització Pública es garanteix el normal funcionament del servei d'urgències a tots els centres sanitaris, tant l’atenció de malalts externs com l’atenció dels malalts ingressats a les unitats d’observació d’urgències, i també s'assegura el normal funcionament de les unitats especials.

Per a l’ensenyament infantil i primària els serveis mínims són d’1 docent per cada 6 aules, als centres d’educació especial 1 docent per cada 4 aules, i als serveis de menjador, activitats complementàries i llars d’infants, un terç de la plantilla.

 

Mobilitzacions dels sindicats

Avui 8 de març hi ha una convocatòria de vaga general i aturada parcial convocada pels sindicats CCOO, UGT, Intersindical Valenciana, CNT, IAC, CGT, SPEC, USTEC i COS.

El Comitè d'Empresa de l'Ajuntament ha elaborat un manifest per reinvindicar el dret a viure en llibertat i lliures de violències masclistes, la dignificació dels treballs i els drets econòmics, el reconeixement i la redistribució del treball a la llar i la cura dels fills i polítiques econòmiques, laborals i socials reals

Des dels principals sindicats s’han preparat diverses mobilitzacions. Comissions Obreres ha convocat una vaga laboral de dues hores per torn, i a la zona nord de la comarca hi haurà concentració a dos quarts d’una a la rotonda de Seat, al barri de Ca n’Amat d’Abrera sota el lema “ENS PLANTEM, contra la bretxa salarial, contra els salaris de misèria, contra les violències masclistes”.

Per la seva part, la UGT de Catalunya convoca una vaga general de 24 hores, que es desenvoluparà coma mínim durant dues hores en cadascun dels torns de treball amb el lema “En igualtat, seguim igual”. També han convocat vaga de 24 hores d’altres sindicats com ara la CGT, CNT o USTEC entre d’altres.

 

Tota la informació a Ràdio Abrera

Als Serveis Informatius de Ràdio Abrera estarem pendents d’aquesta jornada de vaga femenista del 8 de març, i també repassarem totes les propostes que hi ha programades pels propers dies en el marc dels actes “Abrera en clau de dona”, promoguts des de l’Ajuntament d’Abrera precisament amb motiu de la commemoració avui del Dia Internacional de les Dones.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00