Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

 • Signem l'acta fundacional de l'Associació del Parc Rural del Montserrat
 • Signem l'acta fundacional de l'Associació del Parc Rural del Montserrat
 • Signem l'acta fundacional de l'Associació del Parc Rural del Montserrat

  + 2

 • Signem l'acta fundacional de l'Associació del Parc Rural del Montserrat
 • Abrera Parc del Montserrat

MEDI AMBIENT

27/2/2019

L'Ajuntament d'Abrera signa l'acta fundacional de l'Associació del Parc Rural del Montserrat

El passat dimarts 26 de febrer va tenir lloc a la Sala Portals de l'Ajuntament de Collbató l'acte de creació de l'Associació del Parc Rural del Montserrat, amb la participació dels 12 municipis que l'integren i la Diputació de Barcelona. A les dotze del migdia, alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores dels municipis signants es van reunir per decidir els càrrecs de la nova associació. L'alcalde de Collbató, Miquel Solà, és el president de la nova entitat i el l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, el secretari.

 

Seguidament, a les 13 hores, va tenir lloc l'acte de creació de l'entitat i la signatura de l'acta fundacional, amb el diputat Dionís Guiteras i els alcaldes i alcaldesses dels 12 municipis que constitueixen 'Associació Parc Rural del Montserrat: Abrera, Olesa de Montserrat, Collbató, El Bruc, Piera, Castellolí, Marganell, Sant Vicenç de Castellet, Vacarisses, Viladecavalls, Ullastrell i Rellinars.

 

El Parc Rural del Montserrat és un projecte promogut per municipis de l'entorn de la Muntanya de Montserrat amb la Diputació de Barcelona per desenvolupar l’activitat productiva econòmica agrícola, ramadera i forestal en aquest territori. 

 

 

El Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera va aprovar, en la sessió ordinària del dijous 31 de gener de 2019, la participació del nostre consistori i els estatuts de l'Associació del Parc Rural del Montserrat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

 

L'associació de la qual Abrera forma part uneix poblacions del Baix Llobregat, el Bages, l’Anoia i el Vallès Occidental. L’elaboració d’un pla de gestió permetrà que el Parc Rural del Montserrat engegui accions fermes per promoure el territori i l’activitat que s’hi desenvolupa. Amb la nostra adhesió, Abrera esdevé un dels municipis fundadors del primer parc rural d’Europa, amb la finalitat de mantenir viva l'essència del territori i evitar la despoblació dels nuclis petits, potenciar els productes del territori, incrementar el paisatge agrari i facilitar el relleu de la pagesia.

 

L'Associació de Parc Rural del Montserrat té diversos objectius, com:

 • Oferir suport i serveis als projectes empresarials i iniciatives socioeconòmiques relacionats amb l’agricultura, la ramaderia, la gestió forestal, i els serveis vinculats al medi rural.
 • Preservar el seu caràcter rural i el paisatge en mosaic agroforestal, a partir del foment de l’agricultura, la ramaderia, la gestió forestal i la prevenció d’incendis forestals.
 • Fer valdre la gran diversitat de productes de pagès i elaboració artesana del Parc Rural del Montserrat: l’olivera, el cereal i la vinya (cultius propis de la triada mediterrània), la carn de pastura, els embotits, el mató, els formatges, l’oli, el vi, les fruites i verdures de les hortes, els ametllers.

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00