Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Celebra amb nosaltres el Dia de la Dona, el proper 8 de març

DONES I IGUALTAT

4/3/2019

Al llarg del mes de març s'han programat diferents activitats en el marc del Dia Internacional de les Dones

Des de l’Ajuntament d’Abrera s'han programat durant tot el mes de març diverses activitats per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb el lema 'Abrera en clau de dona'.

 

A partir de l’1 de març fins el 31, es podrà participar en el concurs de fotografia, amb l'objectiu de captar el millor moment de les activitats o experiències en clau de dona que es realitzen al municipi. Podeu participar de dues maneres: via digital a Instagram utilitzant el Hashtag #abreraenclaudedona, o bé físicament presentant les fotografies al departament de Serveis Socials o al Punt d’Informació Juvenil-La Garsa.

 

Les inscripcions es poden descarregar al web municipal i enviar-les a l’email dones.igualtat@ajuntamentabrera.cat o entregar-les presencialment als punts de presentació de les fotografies.

 

Tots els dilluns del mes de març (04, 11, 18 i 25) a Ràdio Abrera dedicarem l'espai de 'L'Entrevista del Dia en clau de dona' a totes les activitats que s'han organitzat des de l'Ajuntament. Recordem que aquest espai es pot sintonitzar en directe cada dilluns a les 14 h al 107.9 de la FM, a www.radioabrera.cat i a la app de Ràdio Abrera per a dispositius Android i iOS.

 

 

El dijous 7 de març a les 09.30 hores es realitzarà a l’Auditori de la Casa de Cultura (C. Federico García Lorca, 17) la xerrada de la Najat El Hachmi, on a partir del seu llibre “Mare de llet i mel”, es realitzarà un col·loqui sobre el paper de la dona a l’entorn rural del Marroc.

 

A les 19 hores hi haurà l’Acte Institucional a la Sala d’Actes de la Casa de Cultura (C. Federico García Lorca, 17), on es llegirà el Manifest del Dia Internacional de la Dona, a càrrec de l’alumnat de l’Institut Voltrera. A més, hi haurà una xerrada de la Maite Moreno, guanyadora de la IX Edició del Premi Literari Delta, un recital poètic “Amb veu de dona” a càrrec de la Miriam Cano i la Mireia Calafell i la participació de l’Escola Municipal de Música.

 

Dissabte 9 de març a la Plaça de Pau Casals es realitzarà l’activitat Artesanes i Remeieres, on podràs gaudir del saber popular femení, amb tallers d’ungüents naturals, bossetes aromàtiques i moltes altres sorpreses al voltant del Carro de Contes que s’instal·larà durant dos dies a la Plaça de  Pau Casals. A les 11 h es realitzarà l’Acció performativa “Doner veu... i veure més” a càrrec de Les Mireies. I, a les 13 h hi haurà l’actuació musical de la Rusó Sara i la guitarrista Caterinangela Fadda.

 

El diumenge 10 de març, a partir de les 11 h, la Plaça de Pau Casals acollirà el Diumenge en clau de dona. Hi haurà exhibicions de ball de l’Associació Vive y Baila i del Grup de Dones de Hip hop. També es farà un taller de creació de xapes feministes i bombolles de sabó gegants al voltant del Carro de Contes. A les 13 hores es realitzarà l’Espectacle “Cospress, un espectacle de teatre físic, d’objectes i sense paraules que parla de l’obsessió pel culte al cos. Finalitzarem la jornada de diumenge feminista amb la batucada a càrrec de SomSó Repercussió.

 

Classes de Defensa Personal Femenina

El diumenge 17 a les 11.30 hores al Parc de l’Estació hi haurà una Masterclass de Defensa Personal Femenina. I divendres 22 a les 18.30 hores i dissabte 23 de març a les 10 hores i a les 16 hores al Pavelló Poliesportiu Municipal (Passeig de l’Església, 22) hi haurà Classe de Defensa Personal Femenina a càrrec de l’instructor Gustavo Baco.

 

El divendres 22 de març al Casal d’Avis d’Abrera (Rbla. del Torrentet, 8) es realitzarà l’activitat “Moviment, Música i Emocions” per la dona que portes dins, un taller per a dones de totes les generacions. Les inscripcions estaran obertes del 4 al 21 de març escrivint a l’email dones.igualtat@ajuntamentabrera.cat o bé presencialment a les dependències de Serveis Socials (C. Major, 3).

 

Per dimecres 27 de març a les 18 hores a la Casa de Cultura (C. Federico García Lorca, 17) s'ha organitzat el Consell Municipal de Dones d’Abrera, una trobada de l’òrgan de participació ciutadana de les dones d’Abrera per facilitar, impulsar i promoure les polítiques de gènere i treballar per l’equitat real i efectiva, tot afavorint la participació de les dones en tots els àmbits; social, cultura i polític. A les 19 h tindrà lloc l’Acte de presentació de les Conclusions del 5é Congrés de les Dones del Baix Llobregat amb la presència de la Vicky Castellanos, Consellera de Dones del Baix Llobregat, i la Mónica Chaves, de l’Àrea d’Igualtat de Gènere i Polítiques Socials del Consell Comarcal del Baix Llobregat, per presentar-nos les conclusions de les comissions de treball que es van dur a terme en el darrer Congrés de les Dones del Baix Llobregat.

 

Cinefòrum

Diumenge 31 de març l’Auditori del Centre Polivalent (Pl. del Rebato, 1) acollirà el cinefòrum amb la pel·lícula “Todas las mujeres que conozco”, escrita i dirigida per la Xiana Do Teixeiro.

 

Exposicions gratuïtes

A més, durant aquests dies podran visitar diverses exposicions gratuïtes: a la Casa de Cultura (C. Federico García Lorca, 17) es podrà veure l’exposició “Cicatrices de un corsé” a càrrec de la Pili Picó de l’1 al 29 de març. Durant tot el mes de març a la Biblioteca Josep Roca i Bros (C. Federico García Lorca, 17) es podrà visitar la mostra “InspiraDONES”.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00