Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Projecte CuEmE a l'Ajuntament d'Abrera
  • Projecte CuEmE a l'Ajuntament d'Abrera
  • Projecte CuEmE a l'Ajuntament d'Abrera

    + 1

  • Projecte CuEmE a l'Ajuntament d'Abrera

EDUCACIÓ

21/2/2019

L'Ajuntament d'Abrera promou la cultura emprenedora amb el programa escolar CuEmE

Enguany Abrera participa per primera vegada en el projecte ‘Cultura emprenedora a l'escola’ (CuEmE). Aquest programa serveix per treballar l’autonomia, la iniciativa personal i l’emprenedoria a 5è de primària. Durant el curs escolar, l'escola i els alumnes que hi participen creen i gestionen una cooperativa. El dimecres 20 de febrer van visitar l'Ajuntament els “equips directius” de les tres cooperatives que estan en marxa, que han sol·licitat el NIF de la seva empresa.

 

Amb aquesta iniciativa les nenes i nens de les escoles d'Abrera que hi participen podran adquirir competències que potenciaran la seva creativitat, el treball en equip, la comunicació, la imaginació, entre d'altres. Aquestes competències que desenvolupin els hi servirà per millorar els seus resultats educatius i adquirir l'experiència vivencial del procés de creació d'una cooperativa, des del disseny de la imatge fins a la venda del producte.

El procés per realitzar aquesta cooperativa passa per diverses fases: en primer lloc es constitueix. També es dissenya la imatge corporativa i els productes escollits per vendre'ls i es calculen els costos per trobar la manera de finançar-los. Més endavant elaboren el producte, el venen i, finalment, part dels beneficis obtinguts els destinen a projectes socials.


Les famílies també hi poden participar en aquest procés creatiu, com ara, assistint a les reunions de presentació del projecte, compartint coneixements que els hi puguin servir en el procés de creació de la cooperativa, potenciar a casa les habilitats i actituds que es necessiten, donant-los suport i acompanyament i assistint el dia de la venda del producte.

Fins ara, els i les estudiants de 5è de l'Escola Francesc Platón i Sartí ja han creat les cooperatives i dissenyat les imatges corporatives. Ara estan desenvolupant els productes que presentaran. Està previst que realitzin la venda del producte el dimarts 21 de maig al Mercat Municipal i al mercat ambulant.

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00