Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Visita al jaciment arqueològic de Sant Hilari d'Abrera
  • Visita al jaciment arqueològic de Sant Hilari d'Abrera
  • Visita al jaciment arqueològic de Sant Hilari d'Abrera

ACCIÓ CULTURAL I PATRIMONI

4/2/2019

El passat cap de setmana va tenir lloc la visita al jaciment de Sant Hilari d'Abrera

Un dels jaciments arqueològics més rellevants d'Abrera és, sens dubte, el de sant Hilari. El dissabte 2 de febrer l'alcalde, Jesús Naharro, i el regidor d'Acció Cultural i Patrimoni, Miquel Tomàs, van fer una visita a aquest espai per veure en quin estat es troben els treballs que s'hi estan duent a terme.

 

A la visita també hi van assistir el Gerard Bidegain, tècnic d'Acció Cultural i Patrimoni de l'Ajuntament d’Abrera, Xavier Esteve, responsable de l'empresa Tríade Serveis Culturals, Imma Mesas, directora de les campanyes d'excavació arqueològica, els doctors Gisela Ripoll i Francesc Tuset, de la Universitat de Barcelona.

 

La darrera campanya d'excavació a Sant Hilari es va dur a terme el passat mes de novembre, que va durar tres setmanes i que, a més, va servir per aprofundir en el coneixement de dos importants sectors del jaciment. Posteriorment es va efectuar una campanya de consolidació de restes i estructures arquitectòniques durant el mes de desembre a càrrec de l'empresa Gamarra & García, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

En les setmanes vinents es programarà una nova campanya d'excavació i es traçarà un estudi previ per desenvolupar la planificació de les necessitats i usos del conjunt històric i arqueològic de Sant Hilari, que inclou el jaciment de la vil·la romana, les restes medievals que s'hi adossen, l'ermita de Sant Hilari i el Mas homònim. A banda, també s'està elaborant un conveni de col·laboració amb la Universitat de Barcelona, per tal de vincular aquesta institució científica al que és, de ben segur, el jaciment arqueològic més rellevant del municipi.

 

Tothom que estigui interessat a conèixer més detalls sobre aquest jaciment abrerenc podrà assistir el dimecres 3 d'abril a les 19 h a la Casa de Cultura a la xerrada que oferiran els arqueòlegs. Els assistents podran gaudir d'una conferència oberta a la ciutadania per tal d'explicar les novetats i darreres troballes fetes a la reveladora vil·la romana de Sant Hilari.

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00