Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Abrera Parc del Montserrat
  • Ple Municipal 31 de gener de 2019

MEDI AMBIENT

5/2/2019

Aprovada la participació de l'Ajuntament d'Abrera en l'Associació del Parc Rural del Montserrat

Abrera és una de les poblacions que formaran part de l'Associació de Municipis del Parc Rural del Montserrat. El Ple Municipal va aprovar, en la sessió ordinària del dijous 31 de gener de 2019, la participació del consistori i els estatuts de l'entitat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

 

L'associació de la qual Abrera en formarà part, unirà poblacions del Baix Llobregat, el Bages, l’Anoia i el Vallès Occidental. L’elaboració d’un pla de gestió permetrà que el Parc Rural del Montserrat engegui accions fermes per promoure el territori i l’activitat que s’hi desenvolupa. Amb la nostra adhesió, Abrera esdevé un dels municipis fundadors del primer parc rural d’Europa, amb la finalitat de mantenir viva l'essència del territori i evitar la despoblació dels nuclis petits, potenciar els productes del territori, incrementar el paisatge agrari i facilitar el relleu de la pagesia.

 

El Parc Rural del Montserrat és un projecte promogut per diversos municipis de l'entorn de la Muntanya de Montserrat, entre ells Abrera, amb la Diputació de Barcelona per desenvolupar l’activitat productiva econòmica agrícola, ramadera i forestal en aquest territori. 
 

El Parc Rural del Montserrat té diversos objectius, com:

  • Oferir suport i serveis als projectes empresarials i iniciatives socioeconòmiques relacionats amb l’agricultura, la ramaderia, la gestió forestal, i els serveis vinculats al medi rural.
  • Preservar el seu caràcter rural i el paisatge en mosaic agroforestal, a partir del foment de l’agricultura, la ramaderia, la gestió forestal i la prevenció d’incendis forestals.
  • Fer valdre la gran diversitat de productes de pagès i elaboració artesana del Parc Rural del Montserrat: l’olivera, el cereal i la vinya (cultius propis de la triada mediterrània), la carn de pastura, els embotits, el mató, els formatges, l’oli, el vi, les fruites i verdures de les hortes, els ametllers.

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00