Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

 • Presentació del nou GSAM d'Abrera
 • Presentació del nou GSAM d'Abrera
 • Presentació del nou GSAM d'Abrera

  + 3

 • Presentació del nou GSAM d'Abrera
 • Presentació del nou GSAM d'Abrera
 • Presentació del nou GSAM d'Abrera

SERVEIS SOCIALS

31/1/2019

Es tanca el Grup de Suport d’Ajuda Mútua d’Abrera (GSAM)

El passat mes de desembre va finalitzar el Grup de Suport d’Ajuda mútua d'Abrera. La voluntat de  l’Ajuntament, que veu la necessitat de donar suport a les famílies amb  necessitats derivades de la dependència, és fer-se càrrec d’un esser estimat amb un procés de deteriorament o una malaltia mental afecta al cuidador o cuidadora a tots els nivells, tant físic, psíquic com social.

 

El Grup de Suport i Ajuda Mútua d’Abrera (GSAM) té l’objectiu d’oferir als cuidadors i cuidadores de persones afectades per l’Alzheimer la informació relacionada amb la situació a la qual s’estan enfrontant: la malaltia, la seva evolució, la incidència d’aquesta en el comportament i la vida psicosocial de la persona afectada i del cuidador, i les estratègies i habilitats bàsiques per portar a terme la tasca de la cura, així com dels recursos existents a la comunitat.

 

Durant les deu sessions d’aquest grup s’ha ofert suport psicològic i emocional als cuidadors i cuidadores de persones amb dependència a càrrec de la Fundació Anna Ribot duent  a terme una tasca psicoeducativa i de conscienciació vers la malaltia i la situació de ser cuidador. D’altra banda, s’ha treballat l’aprenentatge sobre com seguir mantenint un rol de cuidador, però d’una forma més eficaç i també més saludable, sense descuidar-se a un mateix, donant pautes directes com afavorint l’intercanvi d’aprenentatges, experiències i estratègies entre membres del grup.

 

El grup del GSAM d’Abrera ha realitzat deu sessions, d’una hora i mitja cadascuna, amb una durada total de 15 hores, amb periodicitat setmanal.

 

Objectius del GSAM

L’objectiu general del GSAM és millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i de les persones en situació de dependència; pretén generar vincles de relació, de suport i d’ajuda mútua entre les persones cuidadores perquè puguin compartir l’experiència de cuidar d’una manera satisfactòria. A més es vol oferir estratègies al cuidador perquè gestioni favorablement necessitats i conflictes i donar suport al cuidador per a la gestió d’emocions i sentiments que surtin durant el procés de cura per tal de prevenir i evitar situacions d’esgotament.

 

D’altra banda també es vol informar els cuidadors dels diferents recursos de suport que hi ha al seu territori o de les diferents entitats públiques i privades que els poden ajudar i donar informació més concreta sobre els diferents tipus de dependència que poden patir els familiars dels cuidadors que participen en el grup, tan si es tracta d’algun tipus de demència com si es tracta de malaltia física.

 

Alta participació en el darrer grup d'Abrera

La participació al llarg de les sessions ha estat alta i constant. Els cuidadors i cuidadores de persones en situació de dependència finalitzen el grup d'enguany amb una bona valoració general i amb la possibilitat de continuar amb els grups de continuitat i seguiment.


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00