Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Campanya FAADA animals 2019

MEDI AMBIENT

23/1/2019

L'Ajuntament impulsa la campanya 'Sóc responsable' d'esterilització i identificació d'animals de companyia

Des de l’Ajuntament d’Abrera s'impulsa, un any més, la vuitena campanya “Sóc responsable” d'esterilització i/o identificació d'animals de companyia. Aquesta campanya està creada per la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA).

 

Dins la campanya “Sóc responsable” de l’any passat es van esterilitzar 7.690 animals i se’n van identificar 4.852, amb la col·laboració de 278 centres veterinaris.

 

Objectius de la campanya

  • Informar la ciutadania de l’obligació legal de tenir identificats els animals, amb el microxip i la xapa corresponents, i registrats al cens municipal.
  • Conscienciar sobre els avantatges d’esterilitzar els animals. Controlant-ne la natalitat, no només evitem els problemes de salut i comportament del nostre animal, sinó que estem contribuint a evitar-ne la superpoblació que provoca l’abandonament.
  • Identificar i esterilitzar el màxim nombre d’animals de companyia amb la finalitat de tenir un control de la natalitat, i millorar-ne el benestar físic i psicològic.
  • Ajudar a optimitzar els recursos facilitats per l’administració pública i les entitats protectores privades, i evitar recollides i acollides d’animals perduts i abandonats.

 

Podeu consultar els veterinaris adherits a la campanya fent clic aquí.

 

Com a novetat la campanya no té data de finalització, sinó que cada centre veterinari decideix quan la vol finalitzar amb un mínim de 3 mesos de durada, per tant fins el 3 de maig hi haurà la majoria de centres veterinaris participant, però durant tot l’any hi haurà algun centre oferint preus de campanya i el formulari per inscriure’s estarà actiu tot l’any.

 

Tenir en possessió un gos, un gat o una fura no inscrit en el registre censal i no dur-lo identificat són infraccions administratives lleus de l’ordenança municipal de tinença d’animals, del decret legislatiu 2/2008, pel qual s’aprova el text refós de la llei de protecció dels animals i la llei sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos, sancionades amb imports de 100 a 400 €.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00