Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Consells per pal·liar els símptomes la grip

SANITAT

18/1/2019

Consells que cal seguir per evitar la propagació i el contagi de la grip, que es troba en fase d'epidèmia

El Departament de Salut de la Generalitat ha decretat que ens trobem en fase d’epidèmia de grip d’aquest hivern, Aquesta situació pot provocar situacions de saturació en els serveis d’urgències d’atenció primària i dels centres hospitalaris, i per això es demana sentit comú a l’hora d’acudir al metge i trucar al 061, el telèfon del CatSalut Respon, ja que si no hi ha patologies prèvies, la grip només requereix repòs a casa i sobretot no prendre antibiòtics si no hi ha una infecció respiratòria i sempre sota la prescripció d’un metge.

 

Evitar la propagació de la grip

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s'encomana fàcilment d'una persona a una altra i des de l’Equip d’Atenció Primària d’Abrera i la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament ofereixen alguns consells per evitar la propagació de la malaltia i pal·liar els símptomes.

Així, cal tapar-se la boca i el nas a l’estornudar amb mocadors de paper i llençar-los després de cada ús, rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb un preparat d’alcohol, netejar i desinfectar regularment les superfícies i estris que estan més en contacte amb les mans, ventilar sovint els espais tancats obrint les finestres durant uns minuts i evitar el contacte proper, compartir coberts o altres utensilis amb les persones amb grip.

 

Símptomes

Els principals símptomes de la grip són febre alta (més de 38ºC), calfreds, malestar general, tos intensa i persistent, mal de cap i dolors musculars. Té una durada de 5 a 7 dies, tot i que alguns dels símptomes poden durar una setmana o dues i es poden confondre amb la simptomatologia d’un refredat comú. En els infants molt petits, la gent gran, les persones amb malalties greus i les persones amb diverses malalties cròniques pot provocar complicacions greus que requereixen actuacions específiques. I segons els expert, la millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació.

 

Tractament

El tractament de la grip es basa en combatre els símptomes amb medicaments útils per a la febre i el dolor. I si tenim la grip les recomanacions són fer repòs, beure molta aigua, sucs, brous i infusions, estovar la mucositat amb una aplicació de sèrum fisiològic o aigua amb sal i no fumar.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00