Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Reunió de la Fundació Àuria
  • Reunió de la Fundació Àuria
  • Reunió de la Fundació Àuria

SERVEIS SOCIALS

10/1/2019

L'Ajuntament d'Abrera participa en la reunió de la Fundació Àuria amb la Diputació de Barcelona
La regidora de Serveis Socials del nostre Ajuntament, Maite Novell, va assistir el mes de desembre passat a la reunió on el President de la Diputació va confirmar una subvenció destinada a la Fundació Àuria amb un total de 100.000 € per a la construcció d'un magatzem a Esparreguera.
 
L’objectiu de la fundació Àuria és fomentar la integració laboral dels veïns i veïnes amb discapacitat i amb dificultats d’inserció laboral dels cinc municipis del Baix Llobregat Nord implicats, que a banda d’Abrera, són Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Esteve de Sesrovires i Collbató. Actualment hi treballen al voltant de 130 persones d’aquests cinc municipis i les principals àrees de treball de la fundació són els manipulats industrials, el servei de neteja en vies públiques, edificis, jardins o espais forestals, el manteniment i la conservació de jardins i la gestió de deixalleries.
 
Des de l'Ajuntament d'Abrera es dóna suport a la fundació i al seu objectiu d'inclusió, i per a això el mes de desembre passat la regidora de Serveis Socials Maite Novell va assistir a l'acte protocol·lari on el President de la Diputació ens confirmava que en els pressupostos de 2019 de la Diputació hi ha destinada una subvenció nominativa de 100.000€ per Àuria (Antic FIL) per la construcció d’una nau de magatzem al Polígon Can Comelles d’Esparraguera.
 
Nous cursos per a persones amb discapacitat i amb dificultats d’inserció laboral
El Servei d’Inserció i Especialització d’Àuria Fundació, de la qual des de l’Ajuntament d’Abrera formen part del Patronat, organitzarà dos cursos gratuïts el proper mes de febrer sobre operacions de verificació de qualitat, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats del teixit empresarial de les comarques de l’Anoia i el Baix Llobregat i del foment de l’ocupació de les persones ateses. 
 
En aquesta línia les dues formacions proposades, que s’iniciaran el 18 de febrer i finalitzaran el 18 d’abril, amb pràctiques incloses en empreses del sector de l’automoció, al Baix Llobregat Nord i dels sectors del tèxtil, del paperer i de l’alimentació a l’Anoia. Un pla formatiu que contempla les tècniques d’examen, la comprovació i el control dels productes i el compliment de les normes de seguretat necessàries a les empreses. 
 
Qui pot realitzar els cursos?
Les formacions van adreçades a persones en risc d’exclusió social o en situacions socials de vulnerabilitat inscrites a l’Oficina de Treball, el SOC, que disposin de certificat de discapacitat i resideixin a les comarques de l’Anoia o el Baix Llobregat.
 
Aquestes formacions, de caràcter gratuït, compten amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i s’emmarquen en el Programa SIOAS, Serveis d’Orientació, acompanyament i Suport a la Inserció de les Persones amb Discapacitat i/o Malaltia Mental, finançades pel Fons Social Europeu. Les sessions informatives es realitzaran el dimarts 22 de gener a la sala d'actes de Can Pasqual a Esparraguera i el dimecres 23 de gener a la seu d’Àuria Fundació, a l’avinguda Andorra 28 d’Igualada.
 
10 anys del Servei d’Inserció Especialitzat
El Servei d’Inserció que acaba de complir deu anys des de la posada en marxa, segueix amb la seva vocació de formar, i inserir a persones en situació de vulnerabilitat però també d’estar atent a les necessitats emergents del teixit empresarial per dona’ls-hi solucions. Una tasca formativa i d’ocupació que ha generat durant aquest període 780 contractes laborals, més de 280 formacions per a les persones i ha visitat més de 180 empreses.
 
L’increment de persones que s’ha adreçat al SIE no ha parat de créixer fins a superar el miler, de forma agregada. Però cal tenir present que la immensa majoria d’aquestes, més de 800, han fet ús dels serveis del SIE en els últims cinc anys, fet que explica la resolució i efectivitat del seu propòsit.

  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00