Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Mapa del temps a Catalunya. 30/10/2018

PROTECCIÓ CIVIL

15/11/2018

S'activa el Pla Inuncat a Abrera i es talla la C-55 en sentit Olesa a causa d'un esvoranc

La carretera C-55 ha quedat tallada aquesta tarda a Abrera en direcció Olesa a causa d'un esvoranc com a conseqüència de les intenses pluges que s'estan produint durant la jornada d'avui. Concretament està tallat l'accés al nucli urbà d'Abrera per la sortida 582A de l'autovia A2 que enllaça amb la C-55. Els conductors que vulguin anar en sentit Manresa hauran de fer servir la B-40 o la sortida d'Esparreguera-Sud, per la comarcal BV-1414. No hi ha afectacions per la circulació que ve d'Olesa cap a Abrera per enllaçar amb l'A2.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera s'ha activat el Pla Inuncat i en aquests moments efectius de policia local, protecció civil, la brigada municipal i els Bombers de la Generalitat estan treballant per restablir la normalitat. També s'està fent una vigilància especial del riu Llobregat, que de moment es manté dins els martges normals amb fase d'alerta.

 

Aquest matí també s'han produït algunes incidències, bàsicament afectacions viàries per bassals i despreniments a diverses vies principals com ara l'accés a la rotonda de la Seat, la carretera BV-1201 o diversos carrers del barri de Can Vilalba. Mentre que també s'han fet requeriments per part de ciutadans a immobles privats per inundacions de terrasses i parquings i la caiguda parcial d'un mur sense tenir constància de cap incidència personal. També s'ha registrat un accident lleu d'un motorista al quilòmetre 6 de la BV-1201.

 

El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats fins demà divendres 16 de novembre avisos per risc de pluja intensa que pot afectar el municipi d'Abrera així com la resta del Baix Llobregat Nord, amb precipitacions que podrien superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts.

 

Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania  en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals, i en els desplaçaments pels carrers i carreteres de les poblacions més afectades, especialment a prop de rieres i rius, passos soterrats i zones inundables.

 

CONSELLS PER PLUJA INTENSA

 

  • Abans de que comencin les pluges: és recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis, per evitar inundacions.
  • En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció.
  • Cal també evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular.
  • Un cop comencin les pluges s’aconsella  no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
  • Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.
  • Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

 

Per a qualsevol emergència el telèfon al que s'ha de trucar és el 112 i també es pot contactar amb la Polcia Local d'Abrera al 93 770 09 81.

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00