Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Mapa del temps a Catalunya. 30/10/2018

PROTECCIÓ CIVIL

31/10/2018

L'Ajuntament d'Abrera activa el pla municipal per risc d'inundacions en fase de Prealerta

El nivell de l'aigua del riu Llobregat podria augmentar les properes hores, segons ha informat l'Agència catalana de l'aigua, per l'augment del cabal de sortida de l'embassament de La Baells com a conseqüència de l’episodi de pluges intenses.

Els cabals alliberats es mantindran les properes hores i podrien augmentar en funció de l'evolució de l'episodi de precipitacions. Des de Protecció Civil recomanem molta precaució a la ciutadania en la mobilitat a les carreteres i carrers. especialment a prop de rieres i rius, passos soterrats i zones inundables.

 

Consells de precaució:

 

Abans de que comencin les pluges:

  • És recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis, per evitar inundacions.
  • En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció.
  • Cal també evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular.

 

Un cop comencin les pluges s’aconsella:

  • No romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
  • Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.
  • Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

 

Alerta per onatge
En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) en fase d'alerta per Onatge. Les previsions emeses indiquen que des d'ara i fins demà al matí les onades poden superar els 4 metres a tota la costa de Catalunya.

 

Recomanem molta precaució als veïns i veïnes que es desplacin a municipis ubicats a la costa. Per a qualsevol emergència truqueu al telèfon 112.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00