Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Deixalleria Municipal

MEDI AMBIENT

22/10/2018

S'amplia l'horari de la Deixalleria Municipal d'Abrera, que ara també recull material punxant sanitari

Per tal de donar més bon servei i millorar l’accés dels veïns i veïnes a la Deixalleria Municipal, des de l’Ajuntament s'ha ampliatl’horari de la instal·lació, situada al carrer Sant Ermengol número, 15. Els nous horaris d’obertura de la Deixalleria municipal són:

 

  • De dimarts a divendres de 10.00h a 14.00 h i de 17.00 a 19.00 h
  • Dissabtes i diumenges de 10.00 a 14.00

 

Ampliació de residus

Es poden portar els residus que no es recullen en els contenidors habituals que trobem al carrer, com grans volums de paper i cartró, fustes, electrodomèstics, restes de poda, residus especials en petites quantitats, oli domèstic, entre d’altres.  A més, s'han ampliat els serveis que proporciona aquest instal·lació municipal. A partir d’ara els veïns i veïnes d’Abrera també poden portar xeringues, agulles, llancetes i punxants originats en qualsevol tractament domiciliari.

 

Per tal que la Deixalleria pugui acceptar aquests materials, és important que l’usuari o usuària capsuli o protegeixi adequadament les agulles, xeringues, llancetes i altres elements punxants amb el seu tap o caputxó. Després, cal dipositar aquests materials en un petit recipient rígid i estanc de plàstic (per exemple: una ampolla petita d’aigua o refresc).

 

Un cop a la deixalleria, l’usuari dipositarà aquests materials en un contenidor específic per a la recollida de residus sanitaris. Un cop lliurats, aquest tipus de residus seran eliminats per un gestor especialment preparat per a tal efecte. En cas de dubte, l’usuari trobarà indicacions detallades a l’espai web municipal o als díptics dipositats al CAP d’Abrera i als ambulatoris dels barris. 

 

Recollida selectiva
La Deixalleria és una instal·lació que permet fer una recollida selectiva de residus, per la seva posterior valorització, tractament i recuperació, d’aquelles fraccions de residus municipals per a les quals no hi ha un sistema de recollida domiciliària o uns contenidors específics al carrer.

Els ciutadans i ciutadanes han de prendre consciència de la necessitat de fer ús de la Deixalleria municipal. D’aquesta manera contribuïm a la millora del medi ambient i del nostre entorn.

D'altra banda es recorda que els veïns i veïnes d'Abrera poden deixar andròmines (mobles i trastos vells) el segon i últim dijous de cada mes al costat dels contenidors de recollida d’escombraries, sense obstaculitzar el pas.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00