Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Iniciem el programa 'Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica'

SERVEIS SOCIALS

11/10/2018

S'inicia el programa 'Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica'

Per segon any consecutiu, des de l’Ajuntament s'han posat en marxa aquesta setmana vuit intervencions per enfortir les respostes preventives davant les situacions de pobresa energètica al municipi, amb el suport de la Diputació de Barcelona -Servei d'Acció Social, l'Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat i l'Oficina de l'Habitatge.

 

La finalitat del programa és millorar l'eficiència energètica dels habitatges en situació de pobresa energètica, reduir les despeses de subministraments bàsics (electricitat, aigua i gas o altres combustibles) i millorar la qualitat de vida de les persones beneficiàries.

A qui va adreçat?

El programa s’atorgarà preferentment a aquelles persones i llars que es trobin en alguna de les següents situacions:
Que hagin rebut ajudes d’urgència social per fer front al pagament de subministraments bàsics en el darrer any.

En situació de tall o avís de tall dels subministraments bàsics.

Amb factures d’aigua, electricitat i gas elevades, o desajust entre el que diuen que consumeixen i les factures que paguen.

Vulnerabilitat energètica tenint en compte les necessitats personals: infants, gent gran, persones amb malalties cròniques, persones amb discapacitat...

 

Què es farà a les llars beneficiàries?

La realització d’una auditoria energètica en el domicili amb instal·lació d’aparells de monitoratge del consum.

La instal·lació d’elements bàsics per a la millora de l’eficiència energètica (bombetes de baix consum, virets per a les finestres, temporitzadors, regletes amb interruptor, sota-portes…);

Consells individualitzats en el domicili sobre pautes de consum eficients.

Formació en grup sobre eficiència energètica i drets dels consumidors.

Assessorament individualitzat sobre l’ajustament de contractes a les necessitats reals de la llar.
Realització, quan s’escaigui, -en nom i amb autorització, o bé acompanyant a la persona titular- dels tràmits per modificar la potència contractada, sol·licitar el bo social, o altres gestions amb l’objectiu de reduir les despeses de subministraments.

 

Valoració de les propostes
Des de l'Ajuntament d'Abrera es valoraran les propostes de millora juntament amb els usuaris i usuàries. Les millores en les llars aniran a càrrec d’una empresa acreditada des de la Diputació de Barcelona. Està previst que inverteixen en cada domicili fins a 70 € per canviar bombetes, posar aïllants, etc.

 

Per més informació us podeu adreçar a les dependències de Serveis Socials, que es troben provisionalment al carrer Tarragona, número 2 (xamfrà Av. Sant Hilari) per la reforma integral de l’Ajuntament vell fins el proper dilluns 22 d’octubre, quan obriran de nou al carrer Major, 3.  

 

Recordem que l'horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores, i dimarts i dimecres de 15.30 a 19.00 hores, a les adreces de correu electrònic i s.socials.abrera@ajuntamentabrera.cat i al telèfon: 937 70 29 11.

 

D’altra banda, el govern central ha aprovat el nou bo social, un descompte en la factura elèctrica per a col·lectius més vulnerables. Per més informació feu clic aquí.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00