Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • avís pluja 18-09-18

PROTECCIÓ CIVIL

9/10/2018

El Servei Meteorològic activa un avís per fortes pluges i acumulació d'aigua per avui i demà a Abrera

 

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per fortes pluges i acumulació d'aigua que a partir d'aquesta tarda i durant tota la jornada de demà dimecres poden afectar el municipi d'Abrera així com la resta del Baix Llobregat Nord. Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania en la mobilitat a les carreteres i carrers. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les precipitacions puguin superar la intensitat de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i més de 100 litres en 24 hores. Les pluges seran principalment febles o moderades, tot i que localment poden ser fortes.

 

Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania en els desplaçaments pels carrers i carreteres de les poblacions més afectades, especialment a prop de rieres i rius, passos soterrats i zones inundables.

 

Abans de que comencin les pluges:

  • És recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis, per evitar inundacions.
  • En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció.
  • Cal també evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular.

 

Un cop comencin les pluges s’aconsella:

  • No romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
  • Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.
  • Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

 

Per a qualsevol emergència el telèfon al que s'ha de trucar és el 112 i també es pot contactar amb la Polcia Local d'Abrera al 93 770 09 81.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00