Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Tercera Edat

SALUT - ACCIÓ SOCIAL

20/9/2018

Aquesta tarda tindrà lloc la presentació de la nova Associació de Familiars d’Alzheimer d’Abrera

Abrera comptarà amb una Associació de Familiars d’Alzheimer que es presentarà demà dijous, a partir de les sis de la tarda, a la plaça del Doctor Trueta. En els últims anys, a causa del progressiu envelliment de la població, les demències han esdevingut una patologia cada cop més freqüent entre la població. L'alzhèimer és una malaltia neurodegenerativa que constitueix al voltant del 60-70% de tots els casos de demència, per a un total de 30 milions de pacients a tot el planeta, i per a la qual encara no hi ha cap tractament capaç de frenar la seva progressió, menys encara de curar-la. L’Alzheimer és la demència més freqüent i afecta a la memòria, les habilitats i el llenguatge. Es presenta a partir dels 40 anys, incrementant-se, la incidència de la malaltia a partir dels 65 anys.

 

Impacte en les famílies 

Els problemes associats a la malaltia d’Alzheimer no són només per al malalt: el diagnòstic i l'evolució d'aquesta provoca un fort impacte en la família, que sovint no vol, no sap o no pot acceptar la realitat i apareixen sovint problemes psicològics i relacionals entre els membres de la família del malalt, que necessiten exterioritzar les seves emocions i pensaments entre ells o entre els amics. Per això es valora de forma positiva l’ajuda d’una entitat com l’Associació de Familiars d’Alzheimer d’Abrera, entitat que aprofitarà l’experiència, capacitat i recursos de l’AFA Baix Llobregat per oferir als veïns i veïnes afectats per aquesta malaltia tot el suport que els cal.

 

També ajudarà les famílies el sentit de pertinença a un grup, la companyonia i les sinergies que sorgeixin entre els membres d’aquesta delegació, que podran tenir un espai de trobada en el que comentar les seves inquietuds,  organitzar-se per realitzar tallers preventius, grups de suport emocional o xerrades sobre aspectes menys coneguts de la malaltia, i programar activitats diverses o de caire més lúdics per desconnectar de la problemàtica en un entorn on ser familiar de malalt d’alzheimer no serà un estigma sinó un nexe comú que enfortirà les relacions i la capacitat d’afrontar aquesta terrible malaltia amb les màximes garanties.

 

Com contactar

Podeu contactar amb l’Associació de Familiars d’Alzheimer d’Abrera a l’adreça de correu electrònic:

d.abrera@afabaix.org i recordem, demà a les sis, a la plaça del Doctur Trueta, es farà la presentació de l’entitat a la població.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00