Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • vuelta al cole

EDUCACIÓ

12/9/2018

Un total de 1.780 alumnes abrerencs d’educació infantil, primària i secundària obligatòria han començat avui el curs escolar 2018-2019

Un total de 1.780 alumnes abrerencs d’eudcació infantil, primària i secundària obligatòria han començat avui el curs escolar 2018-2019. També comença avui el curs pels alumnes de l’Escola Municipal de Música i l’Aula d’Adults. Els infants de l’Escola Bressol Municipal Món Petit ja van començar les classes la setmana passada i dijous es donarà el tret de sortida pels alumnes de batxillerat.

 

Un total de 1204 alumnes d’infantil i primària han tornat a les aules a Abrera: 526 ho han fet a l’Escola Francesc Platón Sartí, 438 a l’Escola Ernest Lluch i 240 a l’Escola Josefina Ibáñez. Pel que fa a l’Institut Voltrera també han començat les classes els 576 alumnes matriculats a l’ESO, mentre que dijous começaran els 129 alumnes de batxillerat.

Per la seva part l’Escola Bressol Municipal Món Petit, que compta amb 115 infants matriculats, ha començat l’horari lectiu després que dimecres de la setmana passada s’iniciés el període d’adaptació. I també comencen el curs els 180 alumnes de l’Escola Municipal de Música, que assoleix xifra rècord de matrículats, i l’Aula d’Adults que compta amb una cinquantena d’alumnes.

 

Novetats

Pel que fa a les novetats del nou curs escolar a Abrera, a l’Escola Bressol Municipal Món Petit es posa en marxa el projecte Jardí coincidint amb l’ampliació del pati que s’ha dut a terme durant els mesos d’estiu, entenent aquest com un  espai d’oportunitats educatives.

A l’Escola Ernest Lluch es desenvoluparà el projecte Apadrinem el nostre patrimoni que té la finalitat de fomentar la motivació de l’alumnat, com a protagonista del seu propi procés d’aprenentatge, a partir del treball interdisciplinari sobre els elements patrimonials de l’entorn.

A l’Escola Platón centre ha tret aquest curs els llibres de català i de castellà per treballar aquestes matèries a través dels anomenats Racons de llengües.

I a l’Escola Josefina Ibáñez s’introdueix un nou projecte, eix vertebrador de P3 a 6è, amb el lema Abrera, un món per descobrir, amb la finalitat que els alumnes aprofundeixin en el coneixement del seu entorn.

      

Actuacions de millora                                        

A banda de l’ampliació del pati de l’Escola Bressol Municipal, durant les vacances d’estiu també s’han dut a terme tasques de manteniment i conservació dels edificis educatius d’Abrera, amb la seva posada a punt en termes de neteja i petites reparacions. Així, a l’Escola Ernest Lluch s’ha reforçat la tanca perimetral i la tanca que separa el gimnàs del pati ; i a l’Escola Platón s’ha instal•lat una zona d’ombra al pati de primària i s’han col·locat proteccions a les columnes del gimnàs.

 

Subvencions                                                                      

Un curs més des de l’Ajuntament d’Abrera es subvenciona el transport escolar pels estudiants de P3 fins a 4r d’ESO dels barris de Ca n’Amat, Can Vilalba, Sant Miquel, Santa Maria de Vilalba i Les Carpes amb un total de 6 autocars, mentre que s’han lliurat 11 carnets per al bus urbà gratuït a alumnes de batxillerat. I també es manté la subvenció del 50% dels llibres de text/material autoeditat i continguts digitals, així com ajuts per a l’adquisició de l’ordinador o tauleta digital. Precisament dilluns s’obrirà la convocatòria per sol•licitar aquests ajuts a l’Ajuntament per aquelles famílies que hagin adquirit els llibres de text fora de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes dels centres educatius d’Abrera.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00